havadurum

Karanlıklardan beslenenlerin, dayanılmaz hafifliği

Gazetemizde, ayrıca bir çok gazete ve internet sitesinde yayınlanan ÇOMÜ`de psikoloji bölümüne alınacak Yrd. Doç. kadrosunda aranan özelliğin “yaşam olaylarına dini yaklaşım konusunda çalışmış olmak” şeklindeki personel alımı ilanı sonrasında ÇOMÜ’nün paravan savunmacılığını ve tetikçiliğini üstlenen bazı internet siteleri haberimiz için “Cehalet Referans Olursa Psikoloji Bilimi Ne Yapsın?” başlığı ile kaleme aldıkları yazı ile düpe düz adrese teslim personel ilanını aklama çabası içersine girerken zorlamanın bu denli dayanılmazlığı ile tetikçilikten başka bir işe yaramayan kafalarını bir kez daha taşlara vurdular. Bu sefer öyle bir paravan rol üstlenmişlerdi ki; geçenlerde Düzce’de bir otelde kadınlar matinesindeki erkek orkestra için kullanılan paravan kadar komik duruma düştüler.

707
Adrese teslim personel ilanları ile yaratılmak istenen kadrolaşmayı, aklamak için devreye giren tetikçiler
Kimlikleri bilinmeyen internet siteleri ve bu sitelerde müstear isimlerle  yayın yaparak;  üniversitelere kalkan olma  ve tetikçilik yapma rolünü üstlenmiş  organizasyonlara dünyanın hiçbir üniversitesinde rastlanmazken ÇOMÜ için böylesi bir rol üstlenmiş üstelik 2 adet internet sitesinin görev almış olması son derece garip.
Bu gariplik, her şeyden önce ilişkinin nasıl bir ilişki olduğu anlamında kafalarda soru işareti oluştururken,ancak farklı niyetler ile hareket eden komplocu  tarzın hakim hale getirildiği ilişkilerin sonucu olarak böylesi bir  yöntemselliğe başvurulması endişeleri daha da arttırmaktadır.
Çanakkale halkı artık kendi deneyimleri ile ,her seferinde ÇOMÜ’yü  aklamak adına yola çıkan bu karanlık güçlerin nasıl bir görev üstlendiklerini her geçen gün daha da  net bir şekilde kavrıyor.
ÇOMÜ ‘ye alınacak Yrd. Doç kadrosu için “yaşam olaylarına dini yaklaşım konusunda çalışmış olmak” şeklindeki bir kriterin alınacak kadro açısından adrese teslim bir nitelik yaratma çabası ve dinsel kriterlerin bilimsel    çalışmalarda belirleyici hale getirilmesi niyetleri  son derece açıkken bu haberi yapan gazetemizin saçma sapan bir takım gerekçelerlerle suçlanması  bu gerçekleri değiştirmez.
Bu güne kadar adrese teslim personel ilanları ile kadrolaşma yolunda fütursuzca gelişmeler yaratmış ÇOMÜ için, bu ilanın ne anlama geldiğini artık cümle alem biliyor.
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunda bir yöneticinin akrabası ve aynı zamanda, iş ortağı için  özel olarak belirlediği şartlardan tutun, Almanca bölümü olmayan Ezine Meslek Yüksek Okulu`na alınacak 2 okutman kadrosu için Almanca Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olup, üstelik 5 yıl ders verme tecrübesinin konulması; Adresi belli alımların örnekleri olarak bilinmektedir. Ayrıca büro personeli için 8 yıl deneyim, hemşire için hemo diyaliz kursu ve rahim içi araç sertifikası sahibi olmak gibi kriterler karşısında vatandaşlar; “Bari isimlerini de verselerdi” şeklinde yorumlar ile bu konudaki kadrolaşma çabalarını yakından takip ederlerken, psikoloji bölümüne alınacak Yrd. Doç. kadrosunda aranan özelliğin “yaşam olaylarına dini yaklaşım konusunda çalışmış olmak” kriterinin ne anlama geldiği her hali ile  ortadadır. Bu gerçeği gizlemek isteyenler psikoloji ile din psikolojisi ilgisinin arkasına sığınarak bir yere varamazlar
Cehalet arayanlar önce ilandaki kriterin özensizliğine baksınlar
Personel ilanında konuya ilişkin hiçbir açıklayıcı bilginin olmaması bu konudaki özensizliği gösterdiği gibi, aynı zamanda personel alımının niteliği konusunda belirsizliklerden beslenen bir tarzın ifadesi olarak amacını da ortaya koymaktadır.
Psikoloji ile din psikolojisi ilgisi üzerine ahkam keserek, haberimizi “öküz altında buzağı aramak” olarak suçlayanların  daha evvelde bir çok kez gündeme getirdiğimiz gibi okuduklarını anlama seviyeleri sorunlu.Tek kriter olarak ilanda yer alan “yaşam olaylarına dini yaklaşım konusunda çalışmış olmak” tam bir belirsizlikler yumağı olarak ortada iken; yaşam olaylarından kastedilen, bu olaylara dini yaklaşımın nasıl olacağı ve konuların nasıl çalışıldığı gibi konular  tam bir belirsizlikler ile dolu iken; böylesi bir kriter için oluşan kaygılar için öküz altında buzağı aramak şeklindeki bir yaklaşım, cehaletin ta kendisidir.
 
Bu siteler  ne yapmak istiyor ?
Bugüne kadar bir çok konuda ÇOMÜ için kalkan olma rolünü üstlenmiş kimlikleri belirsiz bu internet siteleri ÇOMÜ yöneticilerinin dediği gibi “bizimle ilgisi yoktur” şeklindeki açıklama ile geçiştirilecek boyutu aşan bir konum kazanmış durumdadırlar.
Özel bir kurgu ile sürdürülen bu ilişkinin bir tarafında var olan ‘gizlilik’ dikkatleri komplocu yaklaşımlar ile şekillenen özel amaçlı bazı çalışmalar üzerine çekiyor.
Dezenfermasyon amaçlı böylesi çalışmalara çok sık rastlanmaktadır.
ÇOMÜ Yönetiminin böylesi bir ihtiyacı olduğunu düşünmek dahi istemiyoruz.
Bu tetikçi sitelerin  başta Çanakkale basını olmak üzere Çanakkale’nin dinamikleri için daha itinalı bir dil kullanmalarını öneririz.
Bu sitelerin yol aldıkları kulvarlar son derece tehlikeli olup, kendilerini gözden geçirmelerinde sayılamayacak kadar fayda vardır.
Karanlık ilişkilerden medet ummak hiç kimseye bir fayda sağlamamıştır.
Bu böyle bilinmelidir.
Paylaş