Karaköy halkından çağrı

Altın sondaj çalışmalarına karşı tepki gösteren Karaköy Halkı Cuma günü düzenleyecekleri miting için Çanakkale’nin duyarlı insanlarına çağrı yaptı;”Bu bir insanlık görevidir. Suyumuza, toprağımıza, havamıza sahip çıkalım.”

449
Cuma günü köy meydanında düzenlenecek miting 12.30`da başlayacak. Köy Muhtarı Bayramiç Kaymakamlığına müracaat ederek miting için gerekli izinleri aldıklarını bildirdi. Çevre köylerde yaşayan vatandaşlarında Karaköy’de düzenlenen mitinge katılacağı ve hazırlık içersinde oldukları bildirildi. Sondaj çalışmalarına tepki gösteren Karaköylüler bir süre önce sondaj bölgesine giderek sondaj çalışmalarını durdurmuştu.
 
2 gün sonra Jandarma nezaretinde başlayan sondaj çalışması nedeniyle kaygılar taşıdıklarını belirten Karaköy Halkı;” Biz yaşamak istiyoruz. Suyumuza toprağımıza havamıza sahip çıkacağız. Birileri zengin olacak diye biz kendi zenginlilerimizin yok edilmesine izin vermeyeceğiz. Bizim altınımız elmamızdır, şeftalimizdir. Bu konu artık sadece Karaköy Halkının sorunu olmaktan çıkmıştır. Bir insanlık sorunudur. Kazdağları’nın korunması sorunudur. Bu bakımdan tüm duyarlı insanları yanımızda görmek istiyoruz. Çanakkale’nin duyarlı insanlarını Cuma günü yapacağımız mitinge bekliyoruz. Güçlerimizi birleştirelim. Yıkıma karşı duralım, yaşam haklarımıza sahip çıkalım” diyerek çağrılarını ilettiler.
Paylaş