Karakaş Çanakkale’deydi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Çanakkale`ye gelerek bir dizi ziyarette bulundu. Önce Cem Evi`ndeki bayramlaşma etkinliğine katılan Karakaş, ardından da 4`üncü Uluslararası Çanakkale Bienali`ni ziyaret ederek bienalde sergilenen eserlerle ilgili bilgiler aldı.

585
 
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, bayramın ikinci günü gerçekleşen Çanakkale Merkez Cem Evi`ndeki bayramlaşma etkinliğine katıldı. Belediye Başkanvekili Celal Karakaş ile birlikte Cem Evi`ne gelen Karakaş, burada alevi yurttaşlarla sohbet etti. Bayramlaşma etkinliğine CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Belediye Başkanvekili Celal Karakaş, Belediyespor Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Milletvekili aday adayları Muharrem Erkek, Tuygan Çalıkoğlu, partililer ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetimi ile Çanakkale`de bulunan alevi vatandaşlar katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Cem Evi`nin açılmasının önemine değinerek, “Farklı kültürler, kimlikler ve düşünceler bir ülkenin zenginliğidir. Bu zenginlik, o ülkenin kültürünün gelişmesine çok önemli katkıda bulunur. Eskiden Türkiye maalesef zaman zaman bunları bir zaaf olarak, güvenlik meselesi olarak görüyordu ama öyle değil, öyle olmaması gerekir. Bayramlar biraz sükunet, barış ve hoşgörü günleridir. Öyle çok derin siyasete girmiyoruz. Özellikle siyasi konularda bayramlarda polemik yapılması da doğru değil. İki üç gün insanlar kendilerini dinlesin. Durumları, kendi vicdan ve kafalarında değerlendirsinler. Bayramların böyle bir özelliği vardır" ifadelerini kullandı.
 
“Yaşayan inanç ve düşünceleri korumak bizim görevimiz”
“Yenikapı`daki kazılardan sonra 8 bin 500 yıllık İstanbul`un tarihi ortaya çıktı. Biz bu tarihi 3 bin 500 olarak biliyorduk. Çeşitli medeniyetler, kültürler bu ülkede yaşamış ve var olmuş. O kültürleri, mirası korumak hakkımız ama yaşayan kültürleri, inançları da korumak bizim parti olarak görevimiz. Böyle bakıyoruz. Zaten bir ülkede barış içinde kardeşçe yaşayacaksak farklılıklarımızı kabul edip, bunların bir zenginlik olduğunun bilincinde olmamız lazım. Biz böyle düşünüyoruz. Çalışmalarımızı da bu doğrultuda götürüyoruz” ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
Bienali gezdi
Buradan ayrıldıktan sonra Belediye Başkanvekili Celal Karakaş ve Taraf Gazetesi yazarı Vecdi Sayar ile birlikte 4`üncü Uluslararası Çanakkale Bienali`ni gezen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, bienalde sergilenen eserleri tek tek inceledi. Burada Bienal Genel Direktörü Seyhan Boztepe`den bilgiler alan Karakaş, hem eserleri inceledi hem de sanatçılar ile ilgili bilgiler aldı.
Paylaş