Karakaş, “Çanakkale’de önseçim” dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, bir dizi temas ve ziyarette bulunduğu Çanakkale`de gazetemiz Çanakkale OLAY`ın sorularını yanıtladı. Ayrıntılarını Pazartesi okuyacağınız röportajında 2015 seçimleri öncesi önemli bilgiler verdi. Karakaş, önseçimin başarıyı getirdiğini ifade ederek, Türkiye genelinde büyük ölçüde önseçim yapılacağını ifade ederek, Çanakkale`de de ön seçim olacağını söyledi.

688
Çanakkale`ye gelerek, Merkez Cem Evi`nde bayramlaşma etkinliğine katılan ve farklı kültürlerin birlikteliğinden, birlikte yaşamın öneminden bahseden Karakaş, “Farklılıklarımız zenginliğimizdir” diyerek alevi yurttaşlara önemli mesajlar vermişti. Sonrasında 4`üncü Uluslararası Çanakkale Bienali`ni ziyaret ederek, sergilenen eserler ile ilgili bilgiler alan Karakaş, sonrasında parti örgütlerini de ziyaret ederek kent siyaseti üzerine bilgiler aldı. Karakaş, önceki gün Gazetemiz Çanakkale, olayı da ziyaret etti. Gazetemiz sahibi Aynur Ganiler ile bir araya gelen Karakaş, burada hem gazetemizin sorularını yanıtladı hem de ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Karakaş, dün de Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı makamında ziyaret etti. Karakaş`ın gazetemiz ziyaretindeki açıklamalarının ayrıntılarını Pazartesi günü yayınlanacak gazetemizde okuyabilirsiniz...
 
 
“Önseçim başarı getiriyor”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, gazetemizde yaptığı açıklamasında önseçimin başarı getirdiğini ifade ederek, bunun 2011 seçimlerinde görüldüğünü söyledi. “Seçim çalışmalarını başlatmak için son 6 haftayı beklememek gerekir” diyen Karakaş, “Hatta merkez yoklaması ile belirlenecek adayları, çünkü tüzüğümüze göre yüzde 10`un altında oy aldığımız yerlerde bu olacak, bu tür yerlerde adayları 4 ay önceden belirlemeyi konuşuyoruz. Adaylarımız tüzüğe göre belirlenecek. Büyük ölçüde önseçim yapılacak. Son tüzük değişikliğinde genel merkeze yüzde 15 kadar bir yerde merkez yoklaması hakkı verildi, diğerleri ön seçim ile olacak. Bu da güzel bir şey. Bilindiği gibi 2011 seçimlerinde Çanakkale`de önseçim yapıldı ve oy oranında ciddi bir yükselme oldu. Bu başarının yerel seçimlere de yansıdığını görebiliriz. 2011`de 29 ilde ön seçim yaptık. Orada görüyoruz ki, ön seçim yapılan her yerde oylar artmış, milletvekili sayısı artmış” ifadelerini kullandı.
 
“Çanakkale`de önseçim”
“Zaten önseçim istememiz bizim demokrasi anlayışımızın bir gereğidir” diyen Karakaş, “Toplumda katılımcı ve çoğulcu bir anlayış istiyorsak kendi içimizde de demokrasiyi yaşatmalıyız. Yani büyük ölçüde önseçim yapılacak” ifadelerini kullanırken, “Çanakkale`de önseçim olur mu?” sorusuna ise, “Benim kanımca olur, olması da lazım” diye cevap verdi. Karakaş, önseçim konusundaki açıklamasını “2011`de önseçimin sonuçlarını gördük. Başarılı olmuş bir yöntemin devam etmesi lazım” ifadeleri tamamladı.
 
 
“Çanakkale`de katılımcı bir belediyecilik anlayışı var”
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı da makamında ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Çanakkale Belediyesi`nin çalışmalarını takip ettiğini söyledi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından karşılanan Karakaş`a Taraf Gazetesi yazarı Vecdi Sayar da eşlik etti. Çanakkale Belediyesi`ni takip ettiğini ifade eden Karakaş, “Özellikle belediye bütçesini katılımcı bir anlayışla yönettiğinizi biliyorum. Katılımcı anlayışınızı daha önce yazı yazdığım gazetede de birkaç kez kaleme almıştım” ifadelerini kullanırken, Başkan Gökhan ise, “Teşekkür ediyorum. Tabi ki bu anlayış bizim sosyal demokrat kültürümüzden kaynaklanmaktadır. Çanakkale`de daha yasası çıkmadan önce Kent Konseyi kuruldu. Şimdi mahalle meclisleri kuruldu, yine katılımcı bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Paylaş