Karabiga limanında tatbikat

Karabiga Belediyesi Liman Tesisi’nde icra edilen uluslar arası gemi ve liman tesisi güvenlik kodu (ısps code) 2012 yılı tatbikatı gerçekleştirildi.

455
Uluslararası Gemi ve Liman Tesisi Güvenlik Kodu (ISPS Code) gereğince Liman Tesisinde her takvim yılında icra edilmesi gereken ISPS Kod tatbikatı Karabiga Belediyesi Liman Tesisinde icra edildi. ISPS Kod Tatbikatı Karabiga Belediyesi Başkanı Muzaffer Karataş ve Liman Tesisi Güvenlik Sorumlusu İbrahim Garipcan koordinatörlüğünde, MKY Özel Güvenlik ve Eğitim Hizmetleri Ltd. Şti ISPS Koordinatörü Ahmet Ertürk tarafından gerçekleştirildi.
 
Tatbikat ile ilgili bilgiler veren yetkililer; “Tatbikatın amacı liman tesisine karşı güvenlik tehditlerinin önlenmesi ve karşı tedbirlerin geliştirilmesi ve Liman Tesisi ile Biga Kaymakamlığı, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı, Gümüşçay Jandarma Karakol Komutanlığı ve Karabiga Liman Başkanlığı arasında koordinasyon ve iş birliğinin geliştirilmesidir. Tatbikat süresince Biga Kaymakamlığı, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı, Gümüşçay Jandarma Karakol Komutanlığı ve Karabiga Liman Başkanlığına tatbikatta gelişen olaylarla ilgili olarak ihbar ve bildirimlerde bulunulmuş ve Liman Tesisi Güvenlik Planında belirtilen raporlar hazırlanarak gönderilmiştir. Tatbikata Karabiga Liman Başkanı, Sahil Güvenlik 84 Bot Komutanı ve ilgili personeli ve Gümüşçay Jandarma Karakol Komutanlığı yetkilileri gözlemci olarak iştirak etmiştir” dediler.
Paylaş