havadurum

Kapya Biber Turşusu Nasıl Yapılır? Kapya Biber Turşusu ile Tarifler

Kapya biber turşusu yapmak ve kullanmak çok kolay ve keyifli. Siz de evde kendi turşunuzu yaparak kışa hazırlanabilir ve sofralarınıza renk katabilirsiniz.

1308

Kış mevsiminin yaklaştığı şu günlerde, evde turşu yapmak hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek. Özellikle kapya biber turşusu, rengi ve aromasıyla sofralarınızı şenlendirecek. Peki kapya biber turşusu nasıl yapılır? Hangi malzemeler gerekli? İşte size adım adım kapya biber turşusu tarifi!

Kapya Biber Turşusu Nedir?

Kapya biber turşusu, kırmızı renkli, uzun ve etli bir biber türü olan kapya biberinin sirke, sıvı yağ, sarımsak, maydanoz, tuz ve şeker ile kaynatılması sonucu elde edilen bir turşu çeşididir. Kapya biber turşusu, kahvaltılarda, salatalarda, sandviçlerde veya ana yemeklerin yanında tüketilebilir. Kapya biber turşusunun faydaları arasında, C vitamini kaynağı olması, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, sindirimi kolaylaştırması ve iştah açması sayılabilir.

Kapya Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

10 adet kırmızı kapya biber

1 su bardağı sirke

1 çay bardağı sıvı yağ

3 diş sarımsak

15 dal maydanoz

1 tatlı kaşığı kaya tuzu

Kapya Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Kapya biber turşusu yapmak için öncelikle kapya biberlerini yıkayın ve tohumlarını temizleyin. Daha sonra iri iri doğrayın. Derin bir tencerede sirke, sıvı yağ, sarımsaklar ve tuzu kaynatın. Kaynayan suya kapya biberleri atın ve 3-4 dakika haşlayıp çıkarın. (Daha fazla haşlamayın, aksi halde biberler kavanozda zamanla erir.) Biraz ılınan kapya biberlere maydanozu ekleyip, elinizle harmanlayın. Biberleri kavanoza doldurup soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Bir gece bekletmeniz yeterli olacaktır.

Kapya Biber Turşusu ile Tarifler

Kapya biber turşusu, hem kendi başına hem de diğer yiyeceklerle birlikte çok lezzetli olur. İşte size kapya biber turşusu ile hazırlayabileceğiniz bazı tarifler:

Kapya Biber Turşulu Tavuk Salatası

Kapya biber turşulu tavuk salatası, hem hafif hem de doyurucu bir yemek. Tavuk göğsünü haşlayıp didikleyin. Bir kaseye kapya biber turşusu, yoğurt, mayonez, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Tavukları bu sosla harmanlayın. Servis tabağına marul, roka, domates ve salatalık dizin. Üzerine tavuklu karışımı yayın. İsteğe göre ceviz veya fındık serpiştirin.

Kapya Biber Turşulu Makarna

Kapya biber turşulu makarna, pratik ve lezzetli bir ana yemek. Makarnayı haşlayın ve süzün. Bir tavada sıvı yağda soğan ve sarımsak kavurun. Salça, su, tuz ve karabiber ekleyip sosu pişirin. Kapya biber turşusunu küçük küçük doğrayın ve sosun içine atın. Makarnayı servis tabağına alın ve üzerine sosu gezdirin. İsteğe göre kaşar peyniri rendesi veya maydanoz serpiştirin.

Kapya Biber Turşulu Sandviç

Kapya biber turşulu sandviç, kahvaltıda veya ara öğünde tüketebileceğiniz bir atıştırmalık. Ekmek dilimlerini kızartın veya ısıtın. Bir dilimin üzerine peynir, sucuk veya salam gibi istediğiniz bir malzeme koyun. Diğer dilimin üzerine kapya biber turşusu yerleştirin. Ekmek dilimlerini birleştirip sandviçi hazırlayın. Yanında meyve suyu veya çay ile servis edin.

(Şerife Turhanlı)

Paylaş