Kaos bitmedi!

10 Haziran 2014 tarihli yönetmelik gereği, `Müdürlük görev süresinin uzatılması` başlaklı maddeye göre puanlamaları yapılan okul müdürlerinin yeni görev yerleri belli oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün internet sayfasında yayınlanan listeye göre 20 okulun okul müdürü belirlendi. Kentin en çok puan alarak `lider` durumda olan Gelibolu Ecebey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Halil Özçelik, Çanak-kale Fen Lisesi`ne atandı.

1385
10 Haziran 2014 tarihli Resmi Gazetede Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğin Müdürlük görev süresinin uzatılması başlıklı 15/1. Maddesindeki “Görev sürelerinin uzatılmasını isteyen müdürler elektronik ortamda başvuruda bulunur. Müdürlükte dört yıllık görev süresini dolduranlar ile görev yaptıkları eğitim kurumunda sekiz yıllık görev süresini dolduran müdürler, Görev Süreleri Uzatılacak Eğitim Kurumu Müdürleri Değerlendirme Formu üzerinden değerlendirilir” ifadeleri gereği, Çanakkale`de de görev süresi uzatılacak müdürlerin yeni okulları belli oldu. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün internet sitesinden yapılan açıklamada, müdürlerin yeni okulları şu şekilde oluştu; Merkez Avukat İbrahim Mutlu Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Alkan, Merkez Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi`ne, Çan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Davut Yılmaz, Cevatpaşa Ortaokulu`na, İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hıdır Kılıç, Çanakkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi`ne, Merkez İstiklal İlkokulu Müdürü Enes Ulu Gazi Ortaokulu`na, Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Haşmet Erşen, Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi`ne, Biga Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Gül Kocalar, Özlem Kayalı İlkokulu`na, Biga İÇDAŞ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yaşar Çakır, Ayvacık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi`ne, Bayramiç Menderes Ortaokulu Müdürü İsa Akman, Bayramiç Gazi Ortaokulu`na, Bayramiç Gazi Ortaokulu Müdürü Kadir Öztürk, Bayramiç Menderes İlkokulu`na, Biga Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Koroz, Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi`ne, Biga Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yakup Bayezit, Biga Ayşe Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi`ne, Biga/Karabiga Mustafa Kemal Ortaokulu Müdürü İlyas Şen, Biga Çiçekli Dede Özel İdare Ortaokulu`na, Biga Fatih İlkokulu Müdürü Ali Hikmet Cevher, Biga Halk Eğitim Merkezi`ne, Biga Sinekçi İlkokulu Müdürü Hasan Caner Yılmaz, Biga Hüseyin Onan İlkokulu`na, Biga Çiçekli Dede Özel İdare Ortaokulu Müdürü Musa Çetin, Beden Eğitimi Biga Ortaokulu`na, Gelibolu Ecebey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Halil Özçelik, Çanakkale Fen Lisesi`ne, Lapseki Atatürk Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Durmuş Yaylacı, Lapseki Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu`na, Yenice Çal İlkokulu Müdürü Yüksel Baş, Yenice Cumhuriyet İlkokulu`na, Yenice Kalkım Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Bayram Çavlan, Yenice Hamdibey Ortaokulu`na ve Yenice Reyan Bodur Anadolu Lisesi Müdürü Eray Erdem, Yenice Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu`na atandılar.
 
Soru işaretleri devam ediyor
Geçtiğimiz haftalar Milli Eğitim`deki `atama krizi` nedeni ile gerek eylemlerin, gerek siyasi atışmaların ve gerekse hukuki süreçlerin konuşulduğu bir dönem oldu. Atama krizinde “Hukuksuzluk ve usulsüzlük” iddiaları ile hem eğitim iş kolunda örgütlü Türk Eğitim-Sen`in hem de müdürlerin bireysel davaları ile geçen bir süreç yaşandı. Son olarak ise bazı okul müdürleri puanlamalar noktasında iddia ettikleri `usulsüzlükler` nedeni ile hukuki süreçlerine başlatarak, haklarını mahkeme koridorlarına da aramayı tercih etti. Puanlamalardaki “Usulsüzlük ve adam kayırma” gibi iddialar ile, özellikle Gelibolu`da okul müdürlerinin puanlarının düşürüldüğünün iddia edildiği bir süreçte, il genelinde en yüksek oyu olan Gelibolu Ecebey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi`nden Müdürü Halil Özçelik, Çanakkale Fen Lisesi`ne atanarak bir nevi ödüllendirildi. Bazı okul müdürleri ise bu durumu manidar olarak değerlendirdi.
Paylaş