havadurum

Kanola hasadı başladı

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi çalışmaları kapsamında başlattığı Kanola Ekelim; Yağ Olsun, Bal Olsun kampanyası çerçevesinde Çanakkale'de ekilen kanola hasadı yapan çiftçiler ile bir araya geldi.

422

Çanakkale'de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında kabul edilerek finanse edilen “Kanola Ekelim Yağ Olsun, Bal Olsun” projesi kapsamında kanola hasatları da başladı.
Kanola hasat çalışmalarına da katılarak üretici çiftçileri yalnız bırakmayan Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkarslan, “Kanola Ekelim Yağ Olsun, Bal Olsun projesi kapsamında üreticilerimize yüzde 75 hibe, yüzde 25 üretici katkılı sertifikalı kanola tohumu alan üreticimizin hasadına eşlik ederek proje sürecini değerlendirdik ve kontrollerini gerçekleştirdik. Bereketli bir sezon diliyoruz" dedi.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş