havadurum

Kanadı Noktalı Sirke Sineği tehdit oluşturuyor

Çanakkale'ye bağlı Yenice ilçesinde çilek yetiştiriciliğine ilişkin "Kanadı Noktalı Sirke Sineğine Karşı Biyoteknik Mücadele" konulu eğitim gerçekleştirildi.

308

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, çilek yetiştiriciliği açısından potansiyeli oldukça yüksek olan Yenice'nin Reşadiye Köyü'nde "Kanadı Noktalı Sirke Sineğine karşı biyoteknik mücadele" konulu eğitim toplantısı yapıldı.

Karadağ, toplu mücadelenin önemine değindi
Yenice'de çilek yetiştiriciliğinde tehlike olarak görülen Kanadı Noktalı Sirke Sineğine karşı mücadele için bir araya gelinerek yapılan toplantıda; üreticilerin meyve üretimi esnasında problem yaşadığı, zararlılardan biri olan Kanadı noktalı sirke sineği ile mücadele edilmesi gerektiğini belirten Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, özellikle organik tarım yapılan alanlarda, uygulamanın şart olduğu sirkeli tuzaklar ile yapılacak olan biyoteknik mücadeleden söz etti. Toplu mücadele yapılmasının önemini vurgulayan Karadağ, sözlerini; 2023 yılının bol, bereketli bir yıl olarak geçmesi temennilerinde bulunarak noktaladı.

1.000 adet Kanadı Noktalı Sirke Sineği tuzakları dağıtıldı
Ardından toplantıya katılım sağlayanlara, Ziraat Mühendisleri Dr. Figen Efil ve Dr. Berrin Alaca tarafından "Kanadı Noktalı Sirke Sineği" zararlısının biyolojisi ve tuzaklı mücadele konusunda uygulamalı eğitim verildi. Toplantı, Uludağ İhracatçılar Birliği tarafından temin edilen yaklaşık 1.000 adet Kanadı Noktalı Sirke Sineği tuzaklarının ve zararlıyı cezbetmek için kullanılan sirkelerin üreticilere dağıtılması ve bahçede tuzakların uygulamalı olarak asılmasının gösterimi ile sona erdi. Toplantıya; Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Yenice İlçe Tarım ve Orman Müdürü Caner Çelik, İl/İlçe Müdürlüğünden teknik personel ile çok sayıda çilek üreticisi katılım sağladı.
(Damla Yeltekin)
Paylaş