Kamer Genç esti, kükredi

Milli Anayasa Forumu toplantısı Mehmet Akif Ersoy Tiyatro Salonu`nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

551
 
 
Çanakkale Milli Anayasa Forumu tarafından düzenlenen ve USMER İstanbul Başkanı Haluk Dural`ın moderetörlüğünde gerçekleştirilen Milli Anayasa Forumu toplantısında CHP Milletvekili Kamer Genç Başbakan Tayyip Erdoğan`u eleştirerek, ülkenin karanlık bir rejime sürüklendiğini ve Erdoğan`ın yetkileri elinde toplamaya çalışan tek adam olmaya çalıştığını belirterek: "Sen de kimsin?" dedi. Halkı anayasa konusunda bilgilendirmek maksadıyla il il dolaşan Ulusal Strateji Merkezi (USMER) İstanbul Başkanı Haluk Dural, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Cengiz, emekli Tümamiral Türker Ertürkve TGB Genel Başkanı İlker Yücel`in konuşmacı olarak katıldığı toplantı Mehmet Akif Ersoy Tiyatro Salonu`nda yoğun katılımla gerçekleştirdi. Anayasa Forumu toplantısında en çok dikkat çeken isim ise çarpıcı açıklamaları ile CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç oldu.
 
"Türkiye`nin bölünmesinin hukuki olarak alt yapısı hazırlanmaya çalışılıyor"
Ulusal Strateji Merkezi (USMER) İstanbul Başkanı Haluk Dural açılış konuşmasında Türkiye`de etnik ve dinsel kimliklerin anayasaya dahil edilmeye çalışıldığı ve Türkiye`nin bölünmesinin hukuki olarak alt yapısının hazırlanmaya çalışıldığını belirterek, Türkiye`de Milli Anayasa Forumu ile ilgili halka açık 89 toplantı gerçekleştirdiklerini ve 40 binin üzerinde yurttaşın katılım gösterdiğini belirtti. Dural :" Biz vatansever, yurtsever Atatürk`çüler olarak bunları daima tartışacağız" dedi. Dural anayasadan Türk kimliğini çıkarmaya çalışacaklarını, üniter yapıya zarar vereceklerini ve federal yapıya geçmeye çalışıldığını kaydederek, AKP`nin sayıca çok olsa bile böyle bir girişimde bulunmasının suç olduğunu söyledi. Dural: "Anayasaya sadakatten ayrılmayacaklarına yemin ettiler. İlk 3 madde değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Ama diğer maddeler de etki altında. Bunun yanında devrim kanunlarına dil uzatıyorlar. Bunun bedeli TCK`ya göre ağırlaştırılmış müebbet hapistir" dedi.
 
"Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunda yüz karası bir kişi oturuyor"
24 Kasım Öğretmenler gününü kutlayarak konuşmasına başlayan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de öğretmenlerin ülkeyi karanlıktan aydınlığa taşıyan kadro olduğunu belirterek Türkiye`yi karanlığa sürüklemek isteyenlere teslim olmayacak ve gereken cevabı tokat gibi verecek olan aydın kesimin öğretmenler olacağını söyledi. Genç Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’i ise ağır sözlerle eleştirerek: "Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunda yüz karası bir kişi oturuyor. Sırtını Tayyip Erdoğan’a dayamış, görüşleri, aynı vizyonu aynı. Ülkeyi karanlık bir rejimle yönetmeye çalışan bir kadro ile karşı karşıyayız. Laikliğe, demokrasiye ve cumhuriyete düşman bu adamlar ülkeyi emperyalizmin uşağı haline getiriyorlar, ama biz yaşadıkça onursuz ve soysuz kadrolar emperyalimin bayrağını bu ülkede dikemeyecekler" dedi.
 
"Basın hiçbir söylediğimizi yazmıyor"
Konuşmalarının devamında basını da eleştiren Kamer Genç: "Basın hiçbir söylediğimizi yazmıyor. TBMM`de de ciddi mücadele veriyoruz ve bu halka yansımıyor. Milli Anayasa Forumu toplantıları ile il il dolaşarak halkı anayasa değişikliği ve gelecek tehditlere karşı uyarmaya çalışıyoruz. Türkiye’de basın satılmış durumda. Basın sadece Tayyip Erdoğan’ın ağzından çıkanları yazar hale geldi. Ülkemiz hukuk devleti olmaktan uzaklaştırılıyor. Yargı yok edilmiştir. Türkiye’de İslam Devletini kurmak isteyenler bizleri kardeş kavgasına sürüklüyor. Anayasamız 17 defa değişikliğe uğradı. Ak Parti hukukta maalesef istediği başarıya ulaşmıştır. Türkiye’de yargı kalmamıştır. Nasıl olduysa Tayyip Erdoğan en zengin Başbakan’lardan biri oldu. Bunlar gecekonduda oturuyordu. Bu kadar mirası nereden buldu? Bu müslümanlığa sığmaz. Arkadaşlar kul hakkı yiyen Müslüman olur mu? Bunların hiç biri Müslüman felan değildir” dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan’a sert sözlerle yüklenen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç; " Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı ben olacağım, Başbakan ben olacağım, milletvekillerini ben seçeceğim, anayasayı ben düzenleyeceğim diyor. Diyor da sen kimsin, Tayyip Erdoğan öyle çok şımardı ki. Senin tahsilin ne diye sorarlar adama. Ama ne olduysa Tayyip İstanbul Belediye Başkanı olduktan sonra oldu. Amerikalılar baktı ki bu adam bize iyi hizmet eder dediler, devletin başına getirdiler. Allah korkusu yok bunlarda. Deniz Feneri davasına bakın, fakir fukaraya yardım etmek için Almanya’da 45 milyon euro toplanmış, daha sonra 20 milyon dolar euro parada kasalarla Türkiye’ye getirilmiştir. Almanya yargıladığı davada Tayyip Erdoğan’ın çevresindeki kişilerin bu paraları aldığını belirtmiştir. Araştırmak lazım Zekeriya Karaman’ın oğluna giden paralar Tayyip Erdoğan’ın kasasına girmiş midir, girmemiş midir? Hiçbir krallık sisteminde böyle bir devlet adamı görülmemiştir. Tayyip Erdoğan her yönelttiğim sor karşılığında bana tazminat davası açıp duruyor, Libya’ya giden 300 bin dolar ne oldu diye sordum. Bana 10 milyar tazminat davası açmış. Arkadaş ben mecburmuyum senin çoluk çocuğunu beslemeye. Getirilen anayasalar ile ülkemizi Sünni İslam dinine dayalı bir rejime götürmek istiyorlar. Kaynaklarımızın çoğu yok pahasına satıldı, vatandaşlarımız gerçekleri daha net görebilmeli. Çanakkale zaferinde siper eden vatandaşlar gibi yeniden birlikte mücadele etmek zorundayız” diyerek konuşmalarına son verdi. Milli Anayasa Forum Toplantısı, bugüne kadar yapılan çalışmaların özetinin gösterildiği milli anayasa forumu kurultay bilgi sunumu ile sona erdi.
Paylaş