Kalorisi yeterli çıktı...

Okul kömürlerinin ihale şartnamesinde öngörülen kalori seviyesinde olmadığına dair ortaya çıkan iddialar, Trakya Üniversitesi’nin verdiği raporla sona erdi. Okulların kömür ihtiyacı için Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ihale sonrası CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk’ün gündeme getirdiği ve kamuoyunun yakından takip ettiği kömür ihalesinde dosya kapandı.

538
Mahkemenin kararı sonucu Trakya Üniversitesi’nin analiz yaptırdığı kömürlerin sonuçları belli oldu. Ve geçtiğimiz günlerde de kömürlerin kalori oranının ihalede verilen oranlara uygun olduğu raporu geldi. Ancak, ihaleyi kazanan ve kömür teminini yapan Trakyalı firmanın ve Trakya Üniversitesi’nin vermiş olduğu bu rapor kamuoyu nezdinde şüpheleri tamamen ortadan kaldırmaya yetmeyecek gibi duruyor.
 
Gözler CHP’ye çevrildi
Kamuoyunun da merakla beklediği kömür ihalesindeki son perde şaşkına çevirdi. Trakya Üniversitesi’nin kömür analiz sonuçlarının ihale şartlarına uygun çıkması bir kez daha kamuoyunun dikkatini çekti. CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk’ün gündeme getirmesiyle birlikte kentte tartışma konusu olan kömürlerin kalori oranlarının, Trakya Üniversitesi’nde de uygun raporu alması CHP’li İl Genel Meclisi üyelerini de şaşırttı. Bu şaşırtıcı raporun ardından gözlerin çevrildiği İl Genel Meclisi CHP heyetinin bu duruma nasıl bir tepki göstereceği ise merak konusu oldu.
 
Okulların kömür ihtiyacı için Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ihale sonrası CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk’ün gündeme getirdiği ve kamuoyunun yakından takip ettiği kömür ihalesinde dosya kapandı. İhaleden çok kısa bir süre sonra okullara kömür sevkiyatının başlamasıyla şüphe çeken kömürlerle ilgili süreç ise şöyle yaşandı. Geçtiğimiz yıllarda da okul kömürlerinin kalori oranın düşük çıktığı yolundaki iddiaların ve şüphelerin üzerine, CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Hakkı Öztürk harekete geçti. İhalenin hemen ardından okullara teslim edilen ilk kömürlerden numene alan Öztürk, kendi imkanlarıyla analiz yaptırdı. Ve bu analizlerde, kömürlerin ihale şartnamesindeki kalori oranından düşük olduğunu öğrendi. Bunun üzerine konuyu İl Genel Meclisinde gündeme getirdi. Ve kömür ihalesindeki bu çarpıklığın araştırılmasını istedi. Bunun ardından ise İl Özel İdaresi mahkemeye başvurarak, tespit davası açtı. Mahkeme de konuyla ilgili olarak Trakya üniversitesini görevlendirdi. Ve geçtiğimiz günlerde de kömürlerin kalori oranın ihalede verilen oranlara uygun olduğu raporu geldi. Ancak, ihaleyi kazanan ve kömür teminini yapan Trakyalı firmanın ve Trakya Üniversitesi’nin vermiş olduğu bu rapor kamuoyu nezdinde şüpheleri tamamen ortadan kaldırmaya yetmeyecek gibi duruyor. Çünkü, kamuoyunda Trakya kömürünün kalori oranlarının düşük olduğu yolunda bilgiler dolaşıyor.
Paylaş