Kalori kontrolünü ÇLİ yapacak

CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk, kalori oranları aynı çıkmayan okullardaki kömürlerin peşini bırakmıyor. Kafalarda soru işareti yaratan kömürlerin kalori oranlarının yeniden tespit edilmesi için okuldan alınan kömürler bu kez Çan Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü’ne gönderildi.

470
CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk, kalori oranları aynı çıkmayan okullardaki kömürlerin peşini bırakmıyor. Öztürk, kalori oranını tespit etmek için kömürlerden numune alarak laboratuara göndermişti. Geçtiğimiz meclis toplantısında Öztürk’ün laboratuar sonuçları ile ihaleyi alan firmanın yaptırdığı analiz sonuçlarının aynı olmaması kafalarda soru işareti yaratmıştı. Bunun üzerine İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin, kömürlerin kalori oranlarının yeniden araştırılması için İl Genel Meclisi üyelerinin de katılacağı ilgili komisyona görev vermişti.
 
Yaşanan bu gelişmelerin ardından kafalarda soru işareti yaratan kömürlerin kalori oranlarının yeniden tespit edilmesi için okuldan alınan kömürler bu kez Çan Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü’ne gönderildi. Kamuoyunun da merakla beklediği kömürlerin analiz sonuçlarının, Pazartesi ya da Salı günü belirleneceği öğrenildi. Konu ile ilgili açıklama yapan İl Gene Meclis Üyesi Hakkı Öztürk; “Geçtiğimiz Cuma günü kömürleri Çan’a teslim ettim. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ve İl Özel İdaresi’nden bir yetkili ile okullardan aldığımız kömürleri götürüp teslim ettik. Pazartesi ya da Salı günü kömürlerin sonuçları ortaya çıkacak” dedi.
Paylaş