havadurum

Kadınlar yerel seçimlerde seslerini duyurmak için bir araya geliyor

Kepez Özgür Kadın Dayanışması ve ELDER, 27 Ocak 2024 Cumartesi günü Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezinde bir araya gelerek, yerel seçimlerde kadın dostu belediye taleplerini dile getirecek. Kadınlar; katılımcı demokrasiye dayanan, toplumsal adaleti ve çevreyi önemseyen, kadınların ve çocukların sorunlarına çözüm üreten bir belediye istediklerini vurguladı.

1661

Kadınlar, sadece seçmen değil, aynı zamanda yurttaş olduklarını vurgulayarak, kendileriyle ilgili bütün karar süreçlerine katılmak istediklerini belirtti. Geceleri rahatça yürüyebilecekleri, ev-bahçe temizliğinin işkence olmadığı, ağaçların korunduğu, çöp kutularının mikrop yuvası olmadığı, kent alanlarının tüm kent sakinlerine ait olduğu bir belediye hayal ettiklerini söyleyen kadınlar, seslerinin etkili olduğunu, birlikte hareket ettiklerinde mucizelere imza attıklarını kaydetti.

Herkese katılım çağrısı yapıldı

Bu kapsamda; yerel yönetimlerde seslerinin duyulmasına katkı vermek isteyen herkes, 27 Ocak’ta sokağına, mahallesine, beldesine ve kentine sahip çıkmak için ilk adımı atmaya davet edildi.

Kadınlar sorunlarını ve taleplerini konuşacaklar

Yerel seçimler öncesinde 'söyleyecek sözümüz var' diyen kadınlar; 27 Ocak Cumartesi günü Kepez’ de, saat 15.00'te Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezinde bir araya gelerek yaşadıkları sorunları, bu sorunlara çözüm önerilerini, taleplerini konuşacak.

Kadın dostu belediye önceliği vurgulanıyor

Kepez Özgür Kadın Dayanışması ve ELDER tarafından; yaklaşan yerel seçimlerde katılımcı demokrasiye dayanan, kadın dostu belediye önceliğini konuşmak için 27 Ocak 2024’te bir araya gelecekleri ifade edildi. Yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Katılımcı demokrasiye dayanan, mahalle meclisi gibi, vatandaşların karar alma süreçlerine katılımını sağlayabilecek mekanizmalar oluşturulması önemlidir. Sadece seçmen değil, aynı zamanda yurttaş olduğunun bilinciyle hareket eden kadınlar kendileriyle ilgili bütün karar süreçlerine katılmak istiyor: Çocuklar ve kadınların yaşadıkları sorunlar, bu sorunlara çözüm önerilerimiz, taleplerimiz var. Bu konudaki taleplerimiz hayata geçirilmeli, gerekli bütçeler ayrılmalıdır.

"İlk adımı atalım"

Toplumsal adaleti ön plana alan, çevreyle barışık, betondan, inşaattan ziyade; geceleri kadınların rahatça yürüyebilecekleri şekilde ışıklandırılmış sokakları, ev-bahçe temizliğini işkence olmaktan çıkaracak düzeyde, insan sağlığını tehdit etmeyen temizlikte ücretsiz suyu, ağaçların korunmasını, çöp kutularının sokakları kirleten mikrop yuvaları değil atıkların sokaklara dağılmasını engelleyen araçlar olmasını, kent alanlarının salt arabalara, güvenli sitelere, maddi gücü yetenlere değil, evlerdeki, bahçelerdeki, sokaklardaki hayvanlar da dâhil olmak üzere tüm kent sakinlerine ait olduğunu kabul eden ve bu yönde programlar yapmayı dert edinen bir belediye talep etmek için bir araya geliyoruz. Biliyoruz ki, kadınların sesi etkilidir; birlikte çıktığında mucizelere imza atar. Siz de gelin, yerel yönetimlerde sesimizin duyulmasına katkı verin. 27 Ocak’ta sokağımıza, mahallemize, beldemize, kentimize sahip çıkmak için ilk adımı atalım.”

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş