havadurum

"Kadınlar iktidarında boyun eğmedi, eğmeyecek"

335
Gezi Parkı Eylemlerinin 9`uncu yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın "Bu teröristler, eşkıyalar bira şişeleriyle caminin içini pislemişti. Bunlar böyle, bunlar çürük, bunlar sürtük" açıklamasına bir tepki de Çanakkaleli kadınlardan geldi. Cuma Pazarı`nda bir araya gelen kadınlar şarkılar eşliğinde, tepki göstererek basın açıklamasında bulundu. Kadınlara, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Güzel de destek verdi.
"Vatandaşlara açıkça hakaret ediyor"
Burada konuşan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol, "Öncelikle ve özellikle belirtmek isteriz ki bugün burada bir kurum ve kuruluşa tabi olan kadınlar adına değil, Çanakkale de yaşayan kadınlar olarak bir araya gelip, hepimize edilen hakarete tepki göstermek istedik. AKP Genel Başkanı Erdoğan, geçen gün AKP Grup Toplantısı sırasında yaptığı konuşmada tekrarını bile yapmaktan hicap duyduğumuz, cinsiyetçi küfürler ile Gezi eylemlerinde anayasal haklarını kullanan vatandaşlara açıkça hakaret ediyor. Cumhurbaşkanı`na hakaret gerekçe gösterilerek binlerce dava açılırken, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamı işgal eden bir kişinin, vatandaşına aleni bir şekilde hakaret etmesini hiçbir kişi ve kurumun savunabileceğini ve meşru bulacağını düşünmüyoruz" dedi.
"İstediğin siyasal bölünme tuzağına düşmeyeceğiz"
Erol, "Yapmaya çalıştığın şeyin farkındayız sayın Erdoğan. Anayasadan kaynaklanan sorumsuzluğuna sığınarak, böyle eril bir dil kullanarak, hakaret salvolarını fütursuzca göndererek, toplumu yeniden kutuplaştırmak niyetindesin. Kutuplaşmayacağız. Aşağıladığın insanlar grubu olmayı reddediyoruz. İstediğin siyasal bölünme tuzağına düşmeyeceğiz. Arzu ettiğin rantı bu yolla sağlayamayacaksın. Biz kadınlar buradayız, her şeyin farkındayız. Kullandığın bu dil sana yakışabilir ama bize yakıştığını düşünmüyoruz. Bizler sürtük de değiliz, çürük de değiliz. Biz kadınız Erdoğan. Bu ülkenin vatandaşıyız. Biz halkız. Biz tüm farklılıklarımıza rağmen birbiri ile dayanışma içinde olan kadınlarız. Biz farklı siyasal konjonktürlerden olsak da bir arada, omuz omuza ve yürek yüreğeyiz. Biz konu haklarımız ve hayatlarımız olunca dayanışmanın gücüne inanan kadınlarız" sözlerine yer verdi.
"Kadınlar birlikte ve güçlüdür"
Kadınlar katledilirken susmadıklarını dile getiren Erol, "Biz İstanbul Sözleşmesi bir gece ansızın kaldırılınca, `İstanbul Sözleşmesi onurumuzdur` diye haykıran kadınlarız. Biz İstanbul Sözleşmesi`nin hukuka aykırı iptalini iptal ettiren kadınlarız. Biz gezide de vardık, Kaz Dağlarında da" diye belirtti. Çanakkaleli kadınlar adına konuşan Erol, "Şimdi sana Çanakkaleli kadınlar olarak sesleniyoruz Erdoğan, Öncelikle söylemeyi kendine yakıştırdığın sözleri sana teslim ediyoruz. Ülkede yarattığınız kutuplaştırma iklimi ve gerici politikalarınızla zaman zaman kadınları, kadın sivil örgütlerini, kadın sanatçıları hedef alan siyasetçilere de, cemaat ve tüm yapılanmalara da dur diyeceğiz. Kadınlar yalnız değildir! Kadınlar birlikte ve güçlüdür. Kadınlara karşı işlenen tüm suçların hesabını sormaya devam edeceğiz. Kadınlar iktidarında boyun eğmedi, eğmeyecek. Kadın düşmanı ve cinsiyetçi politikalarınız ve eril dilinizle siz gideceksin, kadınlar kalacak" dedi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş