Kadın örgütleri ayakta!

Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi Kadın Sekreteri Yasemin Adsız, geçtiğimiz gün kocası tarafından silahla vurularak öldürülen Şefika Söylemez için açıklama yaptı. Adsız, “Kapitalist ekonominin sözcüleri sefalet ücreti ve yozlaşmayı destekleyen tutum, tavır, uygulama ve yasalarıyla, Şefika gibi kardeşlerimizin hayata tutunmasına engel olmak üzere kurulmuş durumda” dedi. Adsız ayrıca, yarın İskele Meydanı`nda saat 18:30`da basın açıklaması yapılacağını da duyurdu.

795
Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi Kadın Sekreteri Yasemin Adsız, dün yaptığı açıklamasında “Bir kadın kardeşimizi kaybettik. 21 yaşında olan Şefika Söylemez kocasından boşanmak istediği için evinin önünde silahla vurularak öldürüldü. Şefika aldığı tehditler nedeniyle hakkında koruma tedbir kararı çıkarılmış olan bir kadın kardeşimizdi ve koruma altındayken öldürüldü. Kocasının uzaklaştırma kararı olmasına rağmen, Yusuf Söylemez evin önüne kadar yaklaştı. Koruma yasası gerektiği gibi uygulanmadı ve Şefika evinin önünde kurşunlanarak öldürüldü. Aile bakanı Ayşenur İslam’ın daha birkaç gün önce `koruma altındaki kadınlar öldürülmüyor` yalanının acı sonuçlarını ne yazık ki bugün burada koruma altında öldürülen kadın kardeşimizle yaşadık. Bakanlık görevini almasından bu yana onlarca kadın koruma altındayken öldürülmesine rağmen, Ayşenur İslam bu gerçeğin üstünü kapatmaya çalışarak yalan söyledi. Biz emekçi kadınlar daha fazla kadın cinayetinin olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Ama sermayedarların sesi olan kadınlar koruma altında kadınların öldürülmediği yalanını söylüyorlar, Ayşenur İslam bunu söyleyerek esasında kadın koruma yasasının uygulanmadığı gerçeğinin üstünü örtmeye çalışıyordu. Faşizmini ülkede kadın erkek çocuk demeden çıkarları doğrultusunda kimi zaman din yaftasına sarılarak yasalar koyan uygulayan kadınları 4+4+4 ile keyfi olarak eğitimsizliğe bırakan AKP iktidarı ve onun destekçileridir” dedi.
 
Şefika’nın hayatını kurma hakkı vardı
“Şefika Söylemez kardeşimiz gencecik yaşında ölümü göze alarak kendi ayakları üzerinde duracağı bir hayat kurmak istiyordu” diyen Adsız, “Kapitalist ekonominin sözcüleri sefalet ücreti ve yozlaşmayı destekleyen tutum tavır uygulama ve yasalarıyla, Şefika gibi kardeşlerimizin hayata tutunmasına engel olmak üzere kurulmuş durumda.Kadınların kaç çocuk doğuracağından, kaç yaşında evleneceğini, hamileyken kaç kere sokağa çıkacağına kadar her konuda kadınların hayatını belirlemeye çalışırken, kadınların kendi hayatlarını belirlemesi için hiçbir şans tanımıyor, bu konudaki görevlerini yerine getirmiyor. Kadınların toplumda birer özne olması için şart olan yasaları uygulamıyor. Kreş hakkı olmadığı için eve hapsolan kadınlarımız yalnızlaşmakta yalnızca tüketim objesi olarak medyada tahrik edilerek tüketim toplumunun baş aktörü haline getirilmektedir. Sefalet koşullarının hakim olduğu ailelerde toplumsal şiddet her geçen gün artmaktadır. Aile içi geçimsizlikte başlıca sebep yokluk koşulları ve toplumsal yozlaşmadır. Bunun baş sorumlusu da çarkı kuran yürüten sermaye sözcüleri AKP ve onun sözde muhalefeti olan düzen partileridir. Koruma altındayken öldürülen birçok kadın kardeşimiz gibi Şefika Söylemez de yaşam hakkının peşinden gitti” şeklinde konuştu.
 
Basın açıklaması yarın İskele Meydanı`nda
“Bizler Çanakkale Kadın Dayanışması kitle örgütleri sendikalar olarak kadının erkeğin insanın insanlık onuruna uygun şartlarda yaşaması için mücadeleye devam edeceğiz, mücadeleyi yükselteceğiz” diyen Adsız, “Bu insanlık dışı cinayete tepkiler artarak devam edecektir. Bu basın açıklaması sonrasında 11.07.2014 tarihinde saat 18.30’da İskele Meydanı’nda Çanakkale Kadın Platformu tarafından basın açıklaması yapılacaktır. Şefika Söylemez kardeşimizin ailesine sesleniyoruz. Yalnız değilsiniz. Öldürülen kadın kardeşlerimizin aileleriyle birlikte sizi de mücadele etmeye, Şefika için adalet istemeye çağırıyoruz. Son olarak Yaşanılabilir ekonomik standartlarda, güvenceli bir yaşam için, kadının özgürce kendini ifade edebildiği bağnaz yobaz anlayışların olmadığı bir toplum için yalancı, hırsız, namussuz bir iktidar değil emekçilerin sesi olan bir iktidar için, kadın erkek birlik, iş ekmek özgürlük diyoruz” ifadelerini kullandı.
Paylaş