"Kadın mücadelesi Mahsa'nın saçlarına dönüşüyor"

384
Çanakkale Ekmek ve Gül, yeni bir seriye imza attı. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında bugün açılacak olan sergi de Ekmek ve Gül`ün el emeği kırkyama çalışmaları ve İranlı Ressam Termeb Yaghoubi`nin eserleri Çanakkale Belediyesi Yazar ve Sanatçı Evi`nde sanatseverlerle buluşacak. "Türkiye`de ve dünyada kadınlar ayakta" Karma Sergisi kapılarını 17.30`da açacak. 
 
"Kadın mücadelesi Mahsa`nın saçlarına dönüşüyor"
Konuyla ilgili Ekmek ve Gül tarafından yapılan açıklamada, "25 Kasım`da da eşitsizliği, yoksulluğu, şiddeti değil, refahı, özgürlüğü, eşit bir yaşamı hak eden kadınlar, LGBTİ`ler olarak mücadeleyi birlikte sırtlıyoruz. 61 yıl önce Mirabal kardeşler kadınların mücadelesinin şifresiyken bu mücadele bugün İran`da ve dünyanın her yerinde Mahsa`nın saçlarına dönüşüyor. Maden ocaklarında evlatları, eşleri katledilen, işsizlik, yoksulluk ve güvencesizlik nedeniyle şiddet sarmalından çıkamayan kadınların sesine ulaşıyor, çocuğunun boğazından bir lokma geçsin diye okula su şişesiyle çorba taşıyan annenin öfkesine karışıyor..." denildi.
 
"Kadınların mücadele şifrelerini biliyoruz"
Açıklamada ayrıca, "Yaşamak istiyoruz, sözünü dünyanın dört bir yanında yükselten, Türkiye`de ve dünyada ayağa kalkan kadınların mücadele şifrelerini biliyoruz. Yaşamak, amaca sadece hayatta kalmak için değil, insanca yaşamak istiyoruz. Bu yaşamın içinde eşitliğin, özgürlüğün, neşenin, sanatın, bilimin olmasını istiyoruz. Evet "Yaşamak için ekmek, ruhumuz için gül istiyoruz! Çanakkale Ekmek ve Gül Topluluğu olarak bu yıl 25 Kasım`a giderken taleplerimizi kumaşlara dokuduk. İranlı ressam Termeh ile birlikte bir kez de sanatın gücüyle seslenmek istedik" sözlerine yer verildi.
(Nevin Yüksel)
Paylaş