havadurum

Kadın girişimcinin büyük başarısı

Çanakkale`de vergi rekortmenleri listesinde yer alan Bayar İnşaat Sahibi Nuriye Bayar başarı öyküsü ile dikkatleri üzerine çekti. Gelir vergisinde üçüncü olan Nuriye Bayar Çanakkale`de ekonomik hayattaki kadının gücünü gözler önüne serdi.

687
Çanakkale ekonomisine artık kadınlar yön veriyor. Kadın girişimci Nuriye Bayar, Gelir vergisi rekortmenleri sıralamasında üçüncülüğü elde ederek dikkatleri üzerine çekti. Kadınların istedikten sonra her işte başarılı olabileceklerini ifade eden Nuriye Bayar, “Biz kadınlar olarak işlerimizde daha titiz ve özenli davranıyoruz. Sonucunda başarıda beraberinde geliyor” dedi.
 
“Kadının başaramayacağı iş yoktur”
Kadınların iş dünyasında çalıştığı alanlarda daha titiz ve özverili olduğuna dikkat çeken Bayar İnşaat sahibi Nuriye Bayar, “Kadınsam, varsam daha titiz olmalıyım fikrinden hareket ediyorum. İşime gerekli özeni gösteriyorum” dedi.
 
Hem ev hem de iş dünyasında zaman ayırmanın güç olduğunu ifade eden Bayar; “Özellikle inşaat sektörü kadınlar için çok zor. Biz daha mütevazi daha ekonomik düşünüyoruz. Evde bakmakla yükümlü olduğum aile ortamı var ev işlerinin dışına çıkarak iş hayatına zaman ayırmak zor oluyor. Ancak istedikten sonra bizim başaramayacağımız hiçbir şey yok. İnşaat çok fazla detaya bağlı. Ama doğru ekipmanlarla bu işi de başarabiliriz. Profesyonelce düşünerek az zamanda çok büyük işler başarılacağına inanıyorum” dedi.
 
“Müteşebbis az”
Çanakkale`de müteşebbisin az olduğunu ifade eden Bayar İnşaat Nuriye Bayar, şirketi KaleBayar olarak yeniden yapılandırdıklarını ifade ederek amacımız “Kurumlar Vergisi rekortmenleri listesinde de üst sıralarda yer almaktır” dedi.
 
Nuriye Bayar Şunları söyledi; “Çanakkale emekli yatağı. Müteşebbis az. Bir anlamda megaköy. Dolayısıyla bende girdiğim inşaat sektöründe başarılı oldum. Çünkü İnşaat sektörü de hızla gelişen bir sektör. Her şey resmi legal olarak gerçekleşti. Net bir ticaret hayatımız var. Bayar inşaatı Kale Bayar bünyesine taşıdık. Artık KaleBayar olarak iş dünyasında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Kurumlar vergisinde de aynı başarıyı göstermek istiyoruz. Büyük firmalardan sonra Çanakkale’yi sürükleyen müteşebbis büyüklerin arasında yer almayı düşünüyoruz. Kurumlar vergisi alanında da derece ödül almak büyük keyif olacaktır.”
 
 
“Girişimci Kadınlara Öneriler”
Kadın girişimcilere öneriler de bulunan Bayar İnşaat Nuriye Bayar; “Öncelikle işin fizibilite çalışması yapılmalı. Hangi işi nasıl başarır, nasıl yaparım. Yapılması düşünülen her işin muhasebesi yapıldıktan sonra yola çıkılırsa başarıda gelir” dedi.
 
Bayar şunları söyledi; “Bence kadınların daha fazla başarılı olması daha prensipli daha titiz çalışmaları ile ilgili.  Bence her şey düzgün gerçekçi olursa her iş başarılır. Dürüstlük ve net ticaret hayatı insanı başarıya götürüyor. Bugünkü başarıyı böyle yakaladık. Bence girişimci kadınlar yapacağı işin ön fizibilitesini iyi yapmalı. Bunun doğrultusunda maliyet, kar, iş ortamı gibi birçok cepheden bakarak incelemesi gerekiyor. Bu oluşum sonucunda araştırma sonucunda veriler insanı doğru yola götürür. Bence kadınlar için en ideal işler konfeksiyon, beyaz eşya, hizmet sektörü, fast-food sektörlerinde daha başarılı olacağına inanıyorum. Tekstil satışı, imalatı gibi işlerde insanlarla bire bir diyaloğun olduğu işleri kadınlar başarı ile yapabilir.”
Paylaş