havadurum

Kadın çiftçiler yarıştı

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen kadın çiftçiler yarışması izleyenlerin soluklarını kesti. Çanakkale’yi temsil etme hakkını Kumkale köyünden Naciye Yücel kazandı...

567
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen kadın çiftçilerin tarımsal konulardaki performanslarını değerlendirmeye yönelik bilgi yarışması, sekiz köyden yarışmacıların katılımıyla Mehmet Akif Ersoy Tiyatro Salonu’nda gerçekleşti. Kentimiz üst düzey bürokratlarının katılımıyla gerçekleşen yarışmada açılış konuşmasını yapan Tarım İl Müdür Yardımcısı Mustafa Nazlım, 81 ilde düzenlenen yarışmanın amacının kadın çiftçilerimizin kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleri ile kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla gerçekleştirildiğini açıkladı.
 
“Tarım stratejik sektördür”
Yarışma başlamadan önce konuşma yapan Çanakkale Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer tarım sektörünün büyük önem taşıdığını belirtti ve “Çanakkale ülke tarımı içinde önemli bir yere sahiptir. En ekonomik ve maksimum ürünü elde etmek için en önemli girdi eğitimdir. Kırsal kesimde yaşayan destek verilmiştir ve verilmeye devam etmektedir” dedi. Yarışmaya başlamadan önce Grup Öykü sevilen türküleri seslendirdi.
 
 
Çanakkale’yi Kumkale temsil edecek
Kumkale ve Dereköy temsilcileri arasında çekişmeli geçen yarışmada kazanan Kumkale temsilcisi Naciye Yücel oldu ve Çanakkale’yi Muğla’da yapılacak yarışmada temsil etmeye hak kazandı. Yarışmanın ikincisi Dereköy’den katılan Meral Gözcan olurken, üçüncüsü ise Adatepe köyünden Gülsüm Karagöz oldu. Yarışmaya geçen yılın Türkiye Şampiyonu olan Çanakkaleli yarışmacı Hatice Gezer  de misafir olarak katıldı ve yarışmacılara moral verdi.
 
Paylaş