havadurum

Kabatepe’ye 3 bin 500 isim teklifi

Çanakkale Savaşları Kabatepe Tanıtım Merkezi için düzenlenen isim yarışmasının başvurusu sona erdi.

839
Çanakkale Savaşları’nın cereyan ettiği Gelibolu Yarımadası’nın Kabatepe mevkiinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca yaptırılmakta olan, Çanakkale Savaşları’nı resim, film, üçboyutlu film, animasyon teknikleri ile alana gelen ziyaretçilere etkili bir şekilde anlatacak olan, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun “Dünyada benzeri yok, Çanakkale Geçilmez Destanı’nın nasıl tarihe altın harflerle yazıldığını herkes görecek” ifadelerini kullandığı Kabatepe Tanıtım Merkezi’nin inşaatında sona yaklaşıldı.
 
Çanakkale Savaşları gelen ziyaretçilere Tanıtım Merkezi’nde simülasyon tekniği ile 12 farklı salonda anlatılacak ve böylelikle Çanakkale Destanı bu gün bile herkes tarafından yaşanabilecek. Tanıtım merkezi için geçtiğimiz günlerde alanın tarihi önemini hatırlatacak ve gelen ziyaretçilerin kolayca hafızasında yer tutacak bir isim araştırılmaya başlandı ve bunun için bir yarışma tertip edildi.
 
10.02.2012 tarihinde başlatılan yarışma 20.02.2012 tarihinde sona erdi. 20 Şubat 2012 tarihine kadar “Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne elden, posta veya e-mail aracılığı ile yarışmaya toplam 3 bin 500 isim başvurusu yapıldı. Jüri heyetinin değerlendirmesi süreci tamamlanan 3 bin 500 isim arasından seçilecek olan isim ilerleyen tarihlerde açılanacak. Seçilen ismin sahibine tanıtım merkezi kitabında yer alacak, müzeye süresiz ve ücretsiz giriş kartı verilecek.
Paylaş