İzmir'in turizm merkezi, madde bağımlılarının ve fuhuşun uğrak yeri oldu

Orman Genel Müdürlüğü'ne devredilen ve beş yıldır ihale süreci bitmeyen Bozdağ Döner Otel ve Gölcük Orman İçi Dinlenme Tesisleri'nin, madde bağımlılarının ve fuhuşun merkezi haline geldiği belirtildi. Başkan Mehmet Eriş, tesislerin bir an önce faaliyete geçmesini istedi.

688

Alper Temiz`in Yenigün Gazetesi`ndeki haberine göre,  İzmir`in Ödemiş ilçesinde bin 200 metre yükseklikte bulunan, 5 yıl öncesine kadar bölgenin kış turizmi merkezi olan Bozdağ Döner Otel, 4735 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında ihaleye çıkartılmak üzere Ödemiş Belediyesi`nden alınarak Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü`ne devredilmişti. Bakanlığa devrinden önce Ödemiş`te kış turizminin can damarı olan otelin madde bağımlılarının ve fuhuşun merkezi olduğu iddia edildi. Yenigün`e açıklamalarda bulunan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş iddiaları doğrulayarak Tarım ve Orman Bakanlığı`na çağrıda bulundu. Otelin ve orman içi tesislerin madde bağımlıların ve fuhuşun merkezi konumuna geldiğini söyleyen Eriş, "Tesisler doğru insanların eline geçmelidir" dedi.

"Madde bağımlılarının uğrak yeri durumuna düştü" 
Mehmet Eriş, "Bozdağ Döner Otel 1980`li yıllardan önce yapılmış bir mekan. Aynı zamanda Gölcük`teki tesis de turizm açısından çok değerli bir mekan. Bu iki tesis de önceden Ödemiş Belediyesi`ne aitti. Ancak her iki tesis de Tarım ve Orman Bakanlığı`nın bünyesine geçirildi ve Belediyemizin elinden çıktı. Belediye tarafından işletildikleri dönemlerde, işler iyi gidiyordu. Aynı zamanda Ödemiş halkına maddi kazanç sağlanıyordu. Daha sonra her iki mekan da Belediye`nin elinden alınarak Tarım ve Orman Bakanlığı`nın bünyesine geçirlidi. Ancak Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesine geçtikten sonra, her iki mekan da ihalelere çıksa da, doğru düzgün bir sonuç alınamadı. Süreç içerisinde Gülcük`teki tesis ve Bozdağ Döner Otel, madde bağımlılarının, alkoliklerin ve fuhuşun uğrak yeri durumuna düştü. Bu iki tesis de doğru insanların eline geçmeli. Sayın Valimizin de bu konuya hassasiyetle yaklaşığını düşünüyoruz. Süreç, ihale yasasına göre işliyor. Ancak biz, bu tesislerin  derhal faaliyete geçirilmesini istiyoruz. Şu anki son durumda, Gölcük`teki tesis de Bozdağ Döner Otel`de ihalede alındılar. Ancak yıllardır benzer şeyler yaşanıyor. İhaleye çıkıyor, teklifler geliyor, bir firma olumlu adımlar atıyor ancak net bir sonuç çıkmıyor" diye konuştu.
 
 
(Haber Merkezi)
 
Paylaş