havadurum

İzmir'de Şiddetli Yağış Deniz Taşkınına Neden Oldu

Yoğun yağışın etkisiyle İzmir'in Karşıyaka ve Konak ilçelerinde meydana gelen deniz taşkını, birçok bölgeyi olumsuz etkiledi. İş yerleri, apartmanlar ve dükkanlar sular altında kaldı.

1376

İzmir'de dün başlayan yoğun yağış, gece saatlerinde şiddetini artırarak Karşıyaka ilçesinde Mavişehir Mahallesi ile Aksoy Mahallesi'nde deniz taşmasına neden oldu. Sahildeki sitelerin bahçeleri suyla dolarken, cadde ve sokaklar sular altında kaldı.

Çevredeki sitelerin görevlileri, siren sesleriyle araç sahiplerini uyarırken, birçok vatandaş araçlarını su altında kalmadan kurtarmak için çaba harcadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, kapalı kanalları açmak için yoğun çaba sarf etti.

Karşıyaka'da Cemal Gürsel Sahil Yolu Tamamen Sular Altında

Şiddetli rüzgarın etkisiyle Karşıyaka Cemal Gürsel Sahil Yolu da tamamen sular altında kaldı. Birçok yer su basarken, deniz suyu arka sokaklara kadar ulaştı. İtfaiye ekipleri, vatandaşları araçlarını çekmeleri konusunda uyardı.

Araçlarını suda kalmaktan kurtarmaya çalışan 2 motorlu kuryenin başarılı olamayınca, motorlarını ağaca bağladıkları görüldü.

Konak İlçesindeki Durum

Konak ilçesinde Alsancak Kordonboyu ile Gündoğdu ve Cumhuriyet meydanları da sular altında kaldı. İş yerleri ve apartmanlar su basarken, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ile Talatpaşa Bulvarı deniz sularıyla doldu ve bölgede elektrik kesintileri yaşandı.

Müzisyenler Botla Kurtarıldı

Alsancak'ta sular altında kalan eğlence mekanından çıkamayan müzisyenler, itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Bölgeye yönlendirilen itfaiye ekipleri, lastik botla müzisyenleri kurtardı. Müzisyenler, canlı müzik yaptıkları sırada suların basması nedeniyle mahsur kaldıklarını, itfaiye ekiplerinin botla kendilerini kurtardığını anlattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Açıklama Yaptı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, kentte deniz seviyesinin 1 metre yükseldiği belirtildi. Belediye, tüm personel ve ekipmanıyla can ve mal güvenliğini sağlamak için özverili bir mücadele yürütüldüğünü vurgulayarak, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine dayanarak yapılan uyarının dikkate alındığını ifade etti.

İkinci Bir Yükselme İhtimali Düşük

Açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin modellerine göre, ikinci bir yükselme ihtimalinin düşük olduğu belirtildi. Rüzgarın öğle saatlerinde etkisini kaybetmesiyle birlikte deniz seviyesinin çekilmeye başlayacağı ifade edildi.

Tunç Soyer'den Açıklama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün referansıyla yapılan uyarının ardından Bostanlı, Karşıyaka ve Alsancak'ın kıyı bölgelerinde deniz taşmasının yaşandığını belirtti. Soyer, olağanüstü hava koşulları nedeniyle teyakkuza geçirilen ekiplerin canla başla çalıştığını ve etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.(AA-Haber Merkezi)

Paylaş