havadurum

İYİ Partili Uz’dan İliç tepkisi, “Hükümeti uyarıyorum”

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, “İliç Komisyonu olarak yaptığımız ziyaret kapsamında, ailelerimize de ulaştık. Maalesef ateş düştüğü yeri yakıyor” dedi.

871

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada İliç Komisyonu olarak bölgeye gittiklerini ve incelemede bulunduklarını aktardı. Uz, “Maden kazasından önceki tüm veriler ve maalesef ihmaller zinciri burada da var. Buradan hükümeti uyarıyorum. Bu tür kazaların önlenmesi için neyi bekliyorsunuz? Bunun için daha kaç madencimizin ölmesini bekliyorsunuz” diye sordu.

Acılı anne 87 gündür eşini bekliyor!

İYİ Partili Uz, İliçli ailelerle bir araya geldiklerini kaydederek, “Maalesef ateş düştüğü yeri yakıyor. İlk ziyaretimiz de hayatını kaybeden maden işçimiz Ramazan Çimen’in ailesi ile buluştuk. Ağabeyi Dündar Bey, kardeşi Yakup Bey, evlatları Fatih, Yusuf ve Hasan Hüseyin’i taziyede bulunup onları dinledik ve onlara meclisimiz adına en ufak bir ayrıntıyı atlamadan tüm sorumluların ve ihmalleri araştırıp sorumluların adalete teslimine dair söz verdik . Bunun yanı sıra hala bulunamayan 5 işçimizden biri Şaban Yılmaz’ın kıymetli eşi, evlatları Esra ile Büşra’yı ziyaret ettik. Annenin 87 gündür ‘Her sabah erken kalkıp evin kapısını açıyorum ve eşimi bekliyorum’ cümlesi bizlerin acıyı tam ve kâmil bir şekilde anlamamıza vesile oldu, bir kez daha hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Hali hazırda 99 gündür arama kurtarma çalışmaları devam eden kayıp 5 madencimize, insanımıza bir an önce bulunmasını da yüce Mevla’dan niyaz ediyorum” dedi.

“Hükümeti uyarıyorum”

Uz sözlerine şu şekilde devam etti, “Gelelim CHP’ nin verdiği soru önergesine; 19 Haziran 2019 Resmi Gazetede riskli alan ilan edilmiş. Cumhurbaşkanı kararı ile Madenin olduğu alanda doğal olmayan şekilde oluşturulan yığın, tıpkı Erzincan İliç gibi bir durum almış ve yığında derin çatlaklar oluşmuş. Üniversite raporlarında ve Elazığ Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 2017 yılında heyelan riski var demiş. AFAD devreye girmiş, bu riskten dolayı 278 konut 232 iş yeri tahliyeye başlanmış. (2019) Yani Maden kazasından önceki tüm veriler ve maalesef ihmaller zinciri burada da var. Buradan hükümeti uyarıyorum. Bu tür kazaların önlenmesi için neyi bekliyorsunuz? Bunun için daha kaç madencimizin ölmesini bekliyorsunuz?” şeklinde konuştu.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş