havadurum

İYİ Partili Şahbaz “Yönetim kuruluna atanan kişileri yerel basından öğrenmemeliyiz”

Çanakkale Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıda, Birim Müdürü ve Üst Kadrolara Atananların Meclis Bilgisine Sunulması maddesi tartışıldı.

1467

Çanakkale Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün 17.00’da düzenlendi. Düzenlenen Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, 3’üncü gündem maddesi olarak yer alan, “Birim Müdürü ve Üst Kadrolara Atananların Meclis Bilgisine Sunulması” maddesi tartışıldı. Toplantıda, Belediye Kadrosunda gerçekleştirilen atamalar, meclis üyeleri ile paylaşıldı.

“Daha detaylı bilgi bekliyordum”

İYİ Parti Çanakkale Belediyesi Meclisi Başkan Vekili Av. Emirhan Şahbaz “Yeni göreve gelen müdürlerimize başarılar diliyoruz. Ancak ben, daha detaylı bir bilgi bekliyordum. Bizler için daha faydalı olurdu diye düşünüyorum. Umarım halkımız için çok güzel işlere imza atacaklardır” diye konuştu.

İYİ Partili Şahbaz’ın talebinin ardından, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Belediye kadrosuna yeni atanan üyelerin akademik geçmişlerini meclis üyeleri ile paylaştı.

“Buna benzer bir bilgilendirmenin Belediye’nin yönetim kuruluna atılan üyeleri için de yapılmasını beklerdik”

Başkan Erkek’in konuşmasının ardından sözlerine devam eden Şahbaz “Biz İYİ Parti grubu olarak buna benzer bir bilgilendirmenin Belediye’nin yönetim kuruluna atılan üyeleri için de yapılmasını beklerdik. Bizler Belediye Meclis Üyeleri olarak Belediye’nin şirketlerine yönetim kuruluna atanan kişileri yerel basından öğrenmemeliyiz diye düşünüyoruz. Vatandaşın Belediyesi’nin şirketlerini yönetecek yöneticilerin sizin de seçim sürecinde ve sonrasında birçok kez dile getirdiğiniz gibi şeffaf Belediyecilik çerçevesinde hangi liyakat esaslarına dayanarak seçildiğini ve atamalarının yapıldığını açıklanmasını talep ediyoruz” sözlerini kullandı.

Meclis toplantısında Meclis Üyeleri’ne sunulan kadro atamaları şöyle;

  • Emrah Eroğlu Belediye Başkan Yardımcılığı kadrosuna atanması
  • Meral Harput Fen İşleri Müdürü olarak atanması,
  • Pınar Karabacak’ın Ulaşım Hizmetleri Müdür Vekili olarak atanması,
  • Doruk Özdemir’in Su ve Kanalizasyon Müdür Vekili olarak atanması,
  • Aysun Kavcar’ın İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğüne asaleten atanması,
  • Gül Özdemir’in İmar ve Şehircilik Müdür Vekili olarak atanması,
  • Burak Selçuk’un Temizlik İşleri Müdür Vekili olarak atanması,
  • Mustafa Gökhan Taştan’ın Destek Hizmetleri Müdür Vekili olarak atanması,
  • Gökçe Çakmak’ın Gelirler Müdür Vekili olarak atanması,
  • Volkan Recep Saltık’ın Emlak ve İstimlak Müdür Vekili olarak atanması,
  • Kadri Faik Tetik’in Afet İşleri Müdür Vekili olarak atanması
(ESRA GÜLLER)
Paylaş