havadurum

İYİ Partili Kunt, “Bizim kadro değişikliğine ihtiyacımız yok!”

İYİ Parti Çanakkale Belediye Başkanı Burak Kunt, “Bizim kadro değişikliğine ihtiyacımız yok. Bizim mantalite ve sistem değişikliğine ihtiyacımız var” dedi.

2262

31 Mart yerel seçimlerine bir ay kala, seçim çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. İYİ Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Kunt, Gazetemiz Çanakkale OLAY’ı ziyaret ederek kent gündemine ve kent sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sorularımızı yanıtlayan Kunt, “Bizim kadro değişikliğine ihtiyacımız yok. Bizim mantalite ve sistem değişikliğine ihtiyacımız var. Her biri benim ekibim olacak. Çalıştığı, ürettiği sürece, liyakatle işi olduğu sürece kimsenin korkmasına gerek yok. Hepimiz Çanakkale’yi bir ekip olarak yeni yüzyıla taşıyacağız” dedi.

“Gençlerin fikirlerini önemsiyoruz”

Kunt gençlerle iletişimleri konusunda, “Her seçim kampanyasının bir stratejisi var. Bizim en avantajlı olduğumuz şeyde gençlerle olan iletişimimiz. Bu noktada diğer adayların daha zayıf olacağını düşünüyorduk. İlk çalışmamızı da buradan başlattık. ‘Karekodu okut bize fikirlerini gönder’ dedik. Sadece ilk haftada karekodlar aracılığıyla 400’e yakın fikir ve proje aldık. Gençlerde gördüğümüz, üretmek istiyorlar. Yeter ki fikir sorulsun. Bu zamana kadar gençlerimize, ‘sorunun ne?’ demişiz. Biz bunu artık reddediyoruz. Gençlerin fikirlerini önemsiyoruz” dedi.

“Gençlik Meclisi kuracağız”

İYİ Partili Kunt, gençlerin kent için çözüm üretmek noktasında katkısını önemsediğini belirterek, “Biz Gençlik Meclisi kuracağız. Belediye Meclisi’nde olduğu gibi 40 koltuktan oluşacak. Bizim gibi bir prosedürle gençleri seçeceğiz. Sanayiden, STK’lardan, üniversiteden oluşacak Çanakkale’yi temsil edecek bir Gençlik Belediye Meclisi kuracağız. Ayda bir kez canlı yayınlanacak. Belediye Başkanı olarak Meclis’i ben yöneteceğim. Ve diyeceğiz ki, ‘Bize sorunlarınızı anlatmayın. Çözüm sunun.’ Gençlere soru sormayın artık. Gençler çözüm üretmek ve yaşadıkları kente katkı sunmak istiyorlar. Gençler bu şehir için üretecekler. Meclis’teki her arkadaşımıza da burs vererek cazip kılacağız. Gençlerin dokunduğu bir Çanakkale’nin çok mutlu olacağına inanıyorum” sözlerine yer verdi.

“Belediye Meclisi’ne 9 koltuk daha ekleyeceğiz”

Kunt, Belediye Meclisi için de önemli değişiklikler yaşanacağını söyleyerek, “5 senedir aktif bir Belediye Meclis Üyesiyim. Belediye Meclisi şehrin yönetildiği yer, şehrin 30 senesinin planlandığı yer olması gerekirken, Belediye Meclisi çok zayıf. Orada bir şey üretemiyoruz. Sokaktan ve yerel yönetimdeki paydaşlardan çok uzak. Muhtarlardan, STK’lardan, Kent Konseyi’nden çok uzak. Bir mahalle muhtarı kendi mahallesinde yapılacak işi, kepçe vurulduğunda öğreniyor. İmar Komisyonunda, o mahalleden hiç geçmemiş 5 meclis üyesinin kararıyla kat verilebiliyor ya da proje onaylanabiliyor. 31 koltuk olan Belediye Meclisi’nde 9 koltuk daha ekleyeceğim. Oy veremeyecekler. 7 mahalle muhtarı ve 2 Kent Konseyi için koltuk bırakacağım. Önlerinde ekran ve mikrofon olacak. Her konuyla ilgili fikirlerini beyan etsinler. O Mahalle muhtarının konuyla ilgili şerhi varsa o anda söylesin. Çünkü tabanda onlar var. Vatandaşın nabzını tutan Muhtarlıklardır. Biz onların katkısını istiyoruz” sözlerine dikkat çekti.

“Katılımcı meclis ve yönetim anlayışı için şart”

İYİ Partili Kunt, İmar Komisyonu’nda 5 meclis üyesi olduğunu hatırlatarak, “Meclis’te 4 parti var 4 partiden iki tanesinin imar komisyonunda temsilcisi yok. Bu nasıl demokrasi? İmar komisyonunda bir konu inceleniyor. Ardından Meclis’e geliyor. Siz 1-1,5 dakikalık bir sunumun ardından Çanakkale’nin geleceği ile ilgili kararı o anda kadar vermek zorundasınız. Bu mümkün değil. Belediye Meclis Üyelerine yol göstermek, katılımcı bir meclis ve yönetim anlayışı için Muhtarlara da sormamız lazım. Muhtar kendi şehri ve mahallesiyle ilgili konu hakkında doğrudan muhatap alınmalı” diye belirtti.

“Sistem zarar ediyor”

Kunt kentin ulaşım sorununa ilişkin ise, “2019 yılından beri söylüyorum. Çanakkale toplu taşıma sisteminin bir revizyona ihtiyacı var. İstediğiniz kadar otobüs koyun hiçbir şey değişmez. Sistem zarar ediyor. Sistemin karlı hale geçmeniz için öncelikle giderleri azaltmanız gerekiyor. Bu sistemde kaliteyi arttırmazsınız biniş sayısını arttıramıyorsunuz. Ya gelirinizi arttıracaksınız ya da giderinizi azaltacaksınız. Gelirinizi arttıramıyorsunuz çünkü kötü bir hizmet veriyorsunuz. Uzun süre yol, uzun süre bekliyorlar, pahalı bir hizmet veriyorsunuz, otobüslerin hali ortada, çok uzun süren bir yolculuğun ardından vatandaş bir daha binmek istemiyor. Biniş sayısını arttırmanız mümkün değil. Giderleri azaltmanız lazım” dedi.

“Akaryakıtı azaltmanın yolu elektrikli araçlar”

Kunt ulaşımla ilgili giderlerinin azaltılmasının akaryakıt, personel maliyeti ve trafikte kalma süresini azaltmasından geçtiğini ifade ederek, “Akaryakıtı azaltmanın yolu elektrikli araçlar. Elektrikli araçlar içinde bir kişinin taşıma maliyetinin en düşük olduğu araç tramvay. İkinci olarak giderlerin azaltılması için personel maliyetini düşürmen lazım. Trafiğimizin en yoğun olduğu Atatürk, İnönü ve Troya caddelerinde aktarma ihtiyacımız var. Buraları trafiğin içine sokarsanız yine zarar edersiniz. Çözümümüz şu; birinci etap olarak ana aktarma hattımız Eğitim Fakültesi’nin arkasından başlayıp, Atatürk Caddesinden geçip üniversite hastanesine gidecek 3.6 kilometrelik tramvay hattı inşa edeceğiz. Çanakkale’deki diğer otobüsler sizi tramvay hattına taşıyacak. İkinci olarak hangi hat zarar ediyorsa elektrikli otobüslere geçeceğiz. Sonrasında eğimi uygun olan yerlere tramvay sistemini taşıyacağız” dedi.

“Belediye ekibimle birlikte Çanakkale’nin toplu taşıma sorununu çözeceğiz”

Kunt ulaşım sorununa dair son olarak, “büyük ihtimalle seçime 1 ay kala rakip adaylar proje açıklayacak. Ben onlardan değilim. 5 senedir dersime çalışıyorum. Çanakkale’nin sorunlarını fizibilitesini çıkartarak ince ince çalıştım. Belediye’de çalışan bin 300 kişilik ekibim geldiğinde çok daha güzel projeyle Çanakkale’nin toplu taşıma sorununu çözeceğiz” dedi.

“Bir şehrin belediyesi o şehrin yuvasıdır”

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Kunt, belediyenin kent için önemine dikkat çekerek, “Bir şehrin belediyesi o şehrin yuvasıdır. En önemli kurumlarından biridir. Belediye Meclisi’ne gittiğinizde mutlu gidip mutlu ayrılmanız gerekir. Ne yazık ki belediyeye giden vatandaşlar kötü bahsediyor, hem orada çalışanlar için hem de başkanı olacağım bir kurumu için. Orada çok liyakatli arkadaşlar var. Belediyenin yıllardan beri emek harcadığı, yatırım yaptığı personelimiz var. Çok kıymetli” dedi.

“Bin 300 belediye personelimizin hepsi 1 Nisan’da benim ekibim olacak”

Kunt, “Bin 300 personelimizin hepsi 1 Nisan tarihinden itibaren benim ekibim olacak” sözlerinin altını çizerek, “Arkadaşlarımıza yeni bir kariyer planlaması vereceğiz. Arkadaşlarımızı eğitime göndereceğiz. Kendi liyakatları dışında çalışmalarına izin vermeyeceğiz. Cezalandıran bir sistemini reddediyorum. Ödüllendiren bir çalışma modeline geçiyorum. Arkadaşlarım ürettikçe ödüllendirilecek. Bir çok kurumda olduğu gibi Çanakkale Belediyesi’nde de üretiyorsanız cezalandırılıyorsunuz. Arkadaşlar bir işin olmayacağıyla ilgili rapor hazırlıyorlar. Bu arkadaşlarımızın görevi Çanakkale’nin sorunlarına çözüm üretmek olmalı. Biz ödüllendireceğiz. Onları motive ettiğimizde, kendi işleriyle alakalı bir kariyer, planlama ve de tatmin edici işlerde çalıştırdığımızda arkadaşlarımızın motivasyonu artacak. Güler yüzle hizmet vermeye başlayacak ve üretecekler. Sonrasında da bu liyakatli arkadaşlarımız devam ettikçe; emin olun Çanakkale’nin değiştiğini göreceksiniz. Bizim kadro değişikliğine ihtiyacımız yok. Bizim mantalite ve sistem değişikliğine ihtiyacımız var. Her biri benim ekibim olacak. Çalıştığı, ürettiği sürece, liyakatle işi olduğu sürece kimsenin korkmasına gerek yok. Hepimiz Çanakkale’yi bir ekip olarak yeni yüzyıla taşıyacağız” sözlerine yer verdi.

“Tüm ekibimizle birlikte göreve başladığımızda sokağa çıkacağız”

Kunt, ilk icraatı olarak, “Gittiğimiz yerlerde vatandaşlarımıza gün veriyoruz. 1 Nisan’da seçimi kazanır, 5 Nisan’da mazbatamızı alırız. 6 Nisan itibari ile vatandaşımıza randevu vermeye başladık. Vatandaşımız bize sorunlarını anlatacak. Şuan için 28 Nisan’a kadar günlerimiz dolu. Tüm ekip arkadaşlarımızla sahaya inip vatandaşımızı dinleyeceğiz. Bizim belediye başkan yardımcılarımız ve müdürlerimiz sokağa çıkıp vatandaşlarımızla görüşeceğiz” dedi.

“Yetkisi olduğu halde memleketin sorunlarına hiç ses çıkartmayanlardan olmayacağım”

İYİ Partili Kunt yetkisi olduğu andan itibaren vatandaşın sorunlarını gidermek için elini taşın altına koyacağını kaydederek, “Çanakkale siyaseti için, şehir anlamında vatandaşlarımız iki rakibime de verilebilecek en üst makamları verdi. Bu saygıyla kendilerine başarılar diliyorum. İkisi de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Çanakkale’ye hizmet ettiler. Başarılar diliyorum. Beni onlardan ayıran en büyük özellik, ben istiyorum. Benim bundan öncesinde hiç yetkim yoktu. Yetkim olmadığı halde eliminden geldiğince sorunları dile getirmeye çalışıyorum. Vatandaşıma da diyorum ki bana bu sefer yetki versinler. Yetkisi olduğu halde memleketin sorunlarına hiç ses çıkartmayanlardan olmayacağım. Yetkim olduğu andan itibaren bas bas bağıracağım. Vatandaşımın sorunlarını çözeceğim. Bizim hizmet kavgası yapmaya ihtiyacım var” sözlerine yer verdi.

Röportajın ilk kısmını okumak için buraya tıklayınız.

Röportajın tamamını izlemek için buraya tıklayınız.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş