havadurum

İYİ Parti'de kongre heyecanı

1373
İYİ Parti 3. Olağan Kongresi dün 18 Mart Kapalı Spor Salonu`nda büyük bir katılımla gerçekleşti. Kongreye il ve ilçe delegelerinin yanı sıra çok sayıda partili de katıldı. İYİ Parti`nin mevcut İl Başkanı Selahattin Yıldızlar ve Eşref Varol`un yarıştığı kongreye İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Rıdvan Uz, ilçe teşkilatları, Millet İttifak partilerinin temsilcileri ve demokratik kitle örgütleri de katılım gösterdi. Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, kongrenin iktidar yolunda önemine dikkat çeken konuşma gerçekleştirdi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Rıdvan Uz, kongrenin kent ve ülke için önemine dikkat çekerek "Bugün beyaz bir sayfa açıyoruz. Söz veriyorum Çanakkale`de, bu beyaz sayfa sonrasında da devam edecek" dedi.
 
"Bugün beyaz bir sayfa açıyoruz"
Uz, kongreye katılan partililere teşekkürlerini sunarak, "Rabbime şükürler olsun salonda oturacak yer yok, insanlarımız ayakta; bu iktidarın, iktidarımızın ayak sesleridir. Hep söylerim; `Korkaklıkta ar ve zillet ileri atılmakta ise şeref vardır. Kişi korkaksa kaderini değiştiremez` diyor Resûl-i Ekrem. Bu salonda da izzet ve şerefi seçen, korkaklığı kenara atan, dava arkadaşlarımla birlikte olmaktan, büyük şeref ve gurur duyuyorum. Kongremize hoş geldiniz şeref verdiniz. Dönem icraat dönemi. Somut olmak lazım. Şimdi somutluk zamanı. Ben sizlere çok hitap ettim, çok konuştum. Şimdi bu değerli vakitte oy kullanarak devam edeceğiz. Bugün beyaz bir sayfa açıyoruz. Söz veriyorum Çanakkale`de, bu beyaz sayfa sonrasında da devam edecek" ifadelerine yer verdi.
 
"Yılmadık, yılmayacağız"
İl Kongresinde mevcut İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar adaylık konuşmasında ülke gündemine değinerek, "Hem iktidarın hem de muhalefetin hesaplarını bozduk. Her türlü baskıya rağmen, kurulduğumuz günden bu yana üye sayımızı her geçen gün arttırdık. Yılmadık, yılmayacağız. Eğitim sistemini 20 senede 15 kez değiştirdiler. Üniversite sınavlarında, geleceğimiz olan gençler sıfır çeker hale geldi. Okuduklarını anlamayan gençler yetişti. Şehir hastaneleri değil de yandaşlar trilyonlar kazanırken, doktorlar kaçıyor. İlaç krizi büyüyor. Ak Parti hükümetleri çiftçinin canını okumaya devam ediyor. Kadın cinayetleri her geçen artıyor. Rus çiftçisini zengin ederken Türk çiftçisini yok ettiler. Adaleti yok ettiler. Göreve geldiğimiz günden beri üye sayımızı 5 katına çıkarttık. İki belediyemizin yanı sıra bir çok belediye meclis üyesi kazandırdık partimize. Memleketimizin her bir ilçesini beldesini köyünü karış karış gezerek, vatandaşımızın derdini dinledik. Bu süreçte bizden desteklerini esirgemeyen il, ilçe yöneticilerimizden Allah razı olsun, kendilerine saygı ve sevgilerimi sunar teşekkür ederim" sözlerine yer verdi. 
 
"Kongre sürecimiz adeta genel seçimlere hazırlayan ısınma turlarıydı"
Kongrede ilk konuşmayı İl Başkan Adayı Eşref Varol, "Liderimizin Meral Akşener`in izinde İYİ Parti her geçen gün büyüdü. Kongre salonlarına sığmaz büyük bir parti oldu. Ülkemizin aç, eğitimi yetersiz, eşit şartlarda yaşama imkanına sahip olamayan, kışın terlikle okula giden, şiddete ve istismara maruz kalamayan her çocuğuna, şiddet görüp ezilen kadınlara, emeğinin karşılığını almayan, iktidar partisini desteklemediği için işe alınmayan; tarlada, inşaatta ve madenlerde ezilen hatta canını veren, çocuklarına harçlık veremeyen her insanımıza; hep borçlu hissettik kendimizi. Bu borçları ödemek için adayız. Parti içi demokrasimizin ne kadar güçlü olduğunu gösteren İl Kongresi sürecinde, il başkanlığını kazanan adaylar değil partimizdir. Kongre sürecimiz adeta genel seçimlere hazırlayan ısınma turlarıydı. Çanakkale`de İYİ Parti İl Başkanlığına aday olmak benim için gururdur. Bu düşüncelerimle hem kendim hem Selahattin Yıldızlar`a başarılar diliyorum. Bizleri ağırlayan destekleyen ilçe yöneticilerimize teşekkür ediyorum" dedi. Kongre sonuçları yarın gazetemiz Çanakkale OLAY`da...
(Yusuf Sonkurt-Damla Yeltekin)
Paylaş