İyi Parti, yıldönümünü kutluyor

569

 25 Ekim 2017 tarihi itibariyle ülke siyasetine giriş yapan İyi Parti, kuruluşunun 1’inci yıldönümünü kutluyor. İyi Parti Çanakkale İl Teşkilatı, kuruluşunun 1’inci yıldönümü nedeniyle tören düzenledi. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından basın açıklaması yapıldı. İyi Parti İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, İyi Parti’nin Meral Akşener, Umit Özdağ ve Koray Aydın tarafından MHP içerisinde bir değişimin ve yenilenmenin ülke için faydalı olacağına inancı ile başlatıldığı Olağanüstü Kurultayı toplama sürecini sürdürüp, MHP’den ayrılmış ve kısa bir istişare süresinin ardından yeni bir parti kurma kararını aldıkları belirtildi. Yapılan açıklamada; “Bugün İyi Partinin 1’inci Kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. 25 Ekim 2017’de Meral Akşener Başkanlığında kurulan İyi Parti, kısa sürede 81 ilde teşkilatlanmasını tamamlamış ve Türk siyasi hayatına güçlü bir ilde girmiştir. İyi Parti, 16 yıl iktidarda olan bir siyasi partinin Cumhuriyet değerlerini yerle bir ettiği, Adalet dahil bütün devlet bürokrasisini kendine göre kurguladığı bir dönemde Meral Akşener, Umit Özdağ ve Koray Aydın MHP içerisinde bir değişimin ve yenilenmenin ülkemiz için faydalı olacağına inanarak başlattığı Olağan Üstü Kurultayı toplama sürecini sürdürmüş, MHP içinde büyük bir olgunluk içerisinde demokrasi mücadelesi vermiş, bütün hukuki şartları yerine getirmiş, buna rağmen Kurultay yapmamak için direnen ve bunun için, çözümü AKP ile işbirliği yapmakta bulan bir liderle yol arkadaşlığı yapmanın da imkansız olduğunu görerek MHP’den ayrılmış, kısa bir istişare süresinden sonra yeni bir parti kurma kararını almışlardı” denildi. 

 
“İyi Parti hiçbir siyasi partinin devamı veya arka bahçesi değildir”
Sürekli artan heyecan ve şevk ile yerel seçimlere daha güçlü bir şekilde hazırlanıldığı belirtilen açıklamada; “İyi Parti, iktidarın bütün engellemelerine ve baskılarına karşı ‘Medeniyet Yolunun Taşlarını Sadece Cesurlar Döşer’ sözünden hareketle cesur yürekli iyi insanların çok büyük emek özveri ve mücadelesi sonucu karartılan salonlardan güneş gibi doğmuştur. Siyasette bir yıl gibi kısa sürede 3 defa kurultay yapmış, genel seçimlere girmiş bu seçimlerden başarıyla çıkarak 40 Milletvekili ile Meclise girmiştir. Bir yıl içerisinde tüm il teşkilatlarımızın tamamı, İlçe teşkilatlarımızın önemli bir kısmını yeniden yapılandırılmıştır. Sürekli artan heyecan ve şevk ile yerel seçimlere daha güçlü bir şekilde hazırlanıyoruz. Baskı rejimini, kısır çekişmeleri ortadan kaldıracak, milletimizin arzu ettiği huzur ve güven ortamını yeniden tesis etmek için var gücümüzle çalışacağız. İyi Parti hiçbir siyasi partinin devamı veya arka bahçesi değildir. Siyasette yeni bir soluktur. Yeni bir kimlik üstlenmiştir. Amacı, özet olarak şöyledir, Cumhuriyetin kuruluş felsefesini, değerlerini ve üniter yapıyı korumak, çağdaş medeniyeti yakalamak, sevgi ve saygı dilini mümkün kılmak. Parlamenter sistemi yaşatmak. Denge ve kontrol ilkesi üzerine kurulu kuvvetler ayrılığını kurmak. Fırsat eşitliği sağlamak. Mülkiyet hakkını korumak. İnançlara saygı ve ifade özgürlüğünü sağlamak. Bağımsız, tarafsız ve adil yargıya kavuşmak. Yolsuzlukla tam ve etkin mücadele etmek” denildi. 

“Genel Başkanımız Meral Akşenere güveniyoruz, milletimiz güveniyor”
Yapılan açıklamada; “İyi Parti, merkez bir parti olup, kapısı, dili, dini, ırkı, mezhebi, etnik kökeni ne olursa olsun bütün vatanseverlere açıktır. Önemli olan vatanseverlik paydasında birleşebilmek, ortak hareket edebilmektir. Demokrasiyi savunan, demokraside güçler ayrılığı ilkesini benimseyen, bütün vatandaşlarımızı bu kutlu yolda bizimle yürümeye partimize üye olmaya, görev almaya davet ediyoruz. Özgür, güvenli, hukukun üstünlüğünü on planda tutan, komşuları ile barış içerisinde, istikrarlı ve öngörülebilir bir ekonomiye sahip, uluslararası platformda saygın, milleti ile barışık, ülkesi için sorumluluk alan bireylerden oluşan ve geleceğine umutla bakan eşit fırsatlar ülkesi bir Türkiye hayalimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına, bir an bile gözünü kırpmadan toprağa şehit düşen şehitlerimize Allah`tan rahmet diliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk ün emaneti bu eşsiz vatan toprağını sahipsiz bırakmayacağız. Genel Başkanımız Meral Akşenere güveniyoruz, milletimiz güveniyor. Açık sözlü, cesur, vatansever duruşuyla milletimizin gönlünde güçlü bir yer edinmiştir. Seçimlerden sonra siyasette demokrasi dersi vermiştir. Koltuğu kaptırmamak için her türlü entrikalara başvuranlara inat, genel seçimlerde sırf ‘hedefe ulaşamadım’ diye istifa etmesi, kendisine olan güveni katbekat arttırmıştır. Yine, yeniden yapılandık ve yola çıktık. Büyük ve güçlü bir Türkiye özlemiyle geceli gündüzlü bütün kadrolarımızla çalışıyoruz. Hedefimiz, milletimizin iradesini iktidara taşımaktır. Milletimiz, hiç endişesi etmesin. Türkiye, İyi Parti iktidarıyla IYI olacak” denildi.  
(Baykal Sağlam)
Paylaş