havadurum

İYİ Parti Milletvekili Uz, "Centilmenlik anlaşmasını bozdularsa, sonuçlarına katlanacaklar”

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, önceki dönem İYİ Parti’den Eceabat Belediye Başkanı seçilen Saim Zileli’nin 31 Mart seçimlerinde CHP’den aday gösterilmesine ilişkin, “Burada centilmenlik anlaşmasını bozdularsa bunun sonuçlarına da katlanacaklar” dedi.

2147

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın emekçileriyle bir araya geldi. Önceki dönem yerel seçimlerinde İYİ Parti’den aday gösterilerek Eceabat Belediye Başkanı seçilen Saim Zileli’nin istifa ederek CHP’ye geçtiği öğrenilmişti. Dün gerçekleştirilen CHP MYK ve PM toplantısının ardından Saim Zile’nin CHP Eceabat adayı olduğu açıklandı. Gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan İYİ Partili Uz, “İnsanlar tercihlerinde kendi kararlarını kendileri verir. Saim Bey İYİ Parti’den belediye başkanı oldu. Şimdi adaylığını Eceabat değerlendirecek. Yaptığı hizmetler doğruysa CHP’de onu aday yapıyorsa bundan sonra CHP bunu düşünecek. Onlarında birçok adayı var. Henüz açıklamadılar. Burada centilmenlik anlaşmasını bozdularsa bunun sonuçlarına da katlanacaklar” dedi.

“Ya Muharrem Erkek ya Burak Kunt kazanacak”

31 Mart yerel seçimlerini ve özelinde Çanakkale Merkezin oy potansiyelini değerlendiren Uz, “Çanakkale’de önceden iki kutup vardı. Son seçimde biz araya girdik. Çanakkale Merkez oylarında, İYİ Parti ikinci parti oldu. Dolayısıyla sol seçmen için AK Parti tehlikesi yok. Merkez sağ da AK Parti olacağına CHP olsun diyordu. İYİ Parti bir alternatif oldu. Adayı da iyi koyduğumuzda bu sefer biz ikili sistem olmasın istiyorduk ama yine seçmen iki aday arasında kaldı. Ya Muharrem Erkek ya Burak Kunt kazanacak. Burada Çanakkaleli tercihini buna göre yapsın” sözlerine yer verdi.

(YUSUF SONKURT)

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş