havadurum

İYİ Parti Lideri Akşener, Çanakkalelilerle buluşacak

915

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde seçim çalışmalarına Millet İttifakı hızla devam ediyor. Millet İttifakı`nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı`nı oluşturan partilerin liderleri, ülkenin dört bir yanında yurttaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Yaklaşan seçimler öncesinde çalışmalarına hızla devam eden siyasilerden İYİ Parti Lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Meral Akşener, yarın (10 Mayıs) Çanakkale`ye gelecek. Cumhuriyet Meydanı`nda saat 13.00`da kentli ile buluşacak olan Akşener, seçim çalışmaları hakkında hem kendi partisinin hem de Millet İttifakı`nın çalışmaları hakkında bilgi vererek vatandaşlardan oy isteyecek. Mitinge, CHP ve İYİ Parti milletvekili adaylarının da katılması bekleniyor.

"Bir oy Kemal`e bir oy Meral`e"
İYİ Parti Lideri Akşener, önceki gün Manisa`da gerçekleştirilen seçim mitinginde, partililerden bir oyu İYİ Parti`ye diğer oyu Kemal Kılıçdaroğlu`na atması için seçmenleri ikna etmesini, "Uzaklaşan değil kucaklaşan bir Türkiye için bir oy Kemal`e bir oy Meral`e" sözleriyle istemişti.

"11 bin köy okuluna 100 bin öğretmen atayacağız"
Akşener, yaptığı konuşmada Millet İttifakı`nın eğitim ve tarım politikalarına değinerek, "Açacağımız 11 bin köy okuluna 2 yıl içinde 100 bin öğretmen atayacağız. Gençler köylere gidip öğretmenlik yapacaklar. Daha sonra 150 bin öğretmen atayacağız, 22 bin köy okulunu açmış olacağız. Tarımla ilgili girdiler, üreticiye baştan verilecek. Kredi kooperatiflerindeki kredi borçları yapılandırılacak. Havza bazlı tarım yapacağız, ekilecek ürünler önceden ilan edilecek" sözlerine yer vermişti.
(Yusuf Sonkurt)

 

Paylaş