"İyi Parti Çanakkale'nin birinci partisi olacak"

1162

 İyi Parti Çanakkale Kurucu İl Başkanı İrfan Dehmen, Akol Otel’de düzenlenen basın toplantısında Kurucu İl Yönetimini, basın mensuplarına tanıttı. İl Başkanı İrfan Dehmen ve İl Yönetim Kurulu üyelerinin yer aldığı toplantıda Dehmen, Türkiye ve Çanakkale’ye dair eğitim, ekonomi ve siyasi gelişmelerle ilgili açıklamada bulundu. Eğitim alanında Atatürk’ün kitaplardan çıkartılarak, çocuklara eğitim kaosunun yaşatıldığını ifade eden Dehmen, ekonomik alanda ise Geçen 15 yılda Türkiye ekonomisinin ‘yolsuzluk ve rant’ ekonomisine dönüştüğünü dile getirdi. 15 Temmuz sonrası istenmeyen kişilerin FETÖ’cü olarak ilan edildiğinin altını çizen Dehmen, İyi Parti’nin ilk seçimde Çanakkale’nin birinci partisi olacağını söyledi.  İyi Parti Çanakkale Kurucu İl Başkanı Dehmen, Yönetim Kurulu tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında, ilk olarak günümüz Türkiye’sinin kısaca özetlemesini yaparak;  “Siyasetimizin damarları tıkanmış, ruhu kararmıştır. Toplumsal muhalefet, ekmek ve su gibi aranır olmuştur. Türkiye’de düzen bozulmuş, sağlam çark kalmamıştır. Toplum parçalanmış, parçalayan siyasetçiler ise nemalanmış ve paralanmıştır. Devlete güven, siyasete güven mumla aranır olmuştur. Geçen 15 yıl içerisinde komşularla sıfır sorun hedefinden, komşusuz günlere kaldık” dedi. 

 
“Çocuklara eğitim kaosu yaşatıldı”
Yine 15 yıl içerisinde çocuklara eğitim kaosu yaşatıldığını ifade eden Dehmen;  “Eğitim dönemi, sabahın kör karanlıklarında okula gönderdiğimiz, her gün yeni sistemlere mecbur kıldığımız bir dönem olarak anılacak. Bu süreçte eğitim-öğretim yaşamına başlayan hiç bir çocuğumuz, başladığı sistemle mezun olamadı. Kindar ve dindar bir nesil yetiştirmekten başka bir amaca hizmet edemeyecek, akıl ve bilimden uzak, gerici eğitim sistemleri kalıcı hale getirildi. Bu dönem, çocuklarımızı şaibeli sınavlar ile sınadığımız yıllar olarak hatırlayacağımız bir dönem. Geçen 15 yılda işsizlerden adeta bir ordu kuruldu. Geçen 15 yılda Türkiye ekonomisi, tam anlamı ile yolsuzluk ve rant ekonomisine dönüştü, reel ekonomi dibe vurdu, üretim azaldı. Yerli ve milli olan tüm ulusal varlıklarımız yabancılara satıldı ve bunu satanlar ne gariptir ki bugün yerli ve milli mutabakat kurucu olarak milletin aklı ile dalga geçmektedirler” dedi.

“Herkes FETÖ’cü olarak suçlanmakta”
Mevcut iktidarı, gözüne kestirdiği herkesi FETÖ’cü olarak suçlamakla eleştiren Dehmen; “Geçen 15 yılda siyaset okula, camiye girdi ve memuru, işçiyi, emekliyi sadaka toplumu yaptı. Tarım ve yerli üreticiyi tükenme noktasına getirdi. Geçen 15 yılda çocuklarımız, denetimsiz cemaat yurtlarında yandı, tecavüze uğradı. Bu yıllar, kadınlarımıza yapılan şiddet ve istismarın rekorlarının kırıldığı yıllar oldu. İktidar uyguladığı politikalarla, kadınlarımı eve hapsetmeye çalıştı, kadınlar bedenleriyle ve yaşam tarzlarıyla iktidar politikacılarının sürekli gündeminde oldu. Kadınlara uygulanan şiddet, resmi verilere göre son 15 yılda tam 14 kat arttı. Geçen 15 yılda FETÖ parlatıldı. Devletin tüm kademelerine yerleştirilen bu terör örgütü, iktidarın kanatları arasında palazlandı ve eline geçen ilk fırsatta da ülkemizi vurma teşebbüsünde bulundu. 15 Temmuz hain darbe girişimine uzanan süreçle alakalı olarak, iktidar hiçbir sorumluluğu yokmuş gibi davranmakta ne hikmetse kendileri dışında herkesi FETÖ’cü olmakla suçlamaktadır” dedi.

“Atatürk kitaplardan silindi”
Atatürk’ün isminin ve resminin kitaplardan silindiğini ve ülkenin kurucu değerlerinden uzaklaştırıldığını belirten Dehmen; “Geçen 15 yılda, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kitaplardan silindi, ülkemiz hızla kurucu değerlerinden uzaklaştırıldı. Tabelalardan TC silindi, Milliyetçilik ayaklar altına alındı. Askerliğin yan gelip yatma yeri olmadığını beyan eden iktidar sahipleri, bu kutsal vazifenin kendi çocukları için pekte uygun olmadığını düşünmüş olmalı ki çürük raporları ve bedelli askerlik yolu ile evlatlarını sıcak yuvalarından koparmadı, asker ocağına göndermedi. Çocukları da bunun yerine üstün ticari zekâlarını konuşturarak, gemicik sahipleri hatta çeşitli adalarda enteresan hesap sahipleri oldular” dedi.
 
“Akşener, Türkiye’yi bu zor zamanlarından kurtaracak” 
İyi Parti’nin Çanakkale’de en yüksek oy oranına sahip partisi olduğunu dile getiren Dehmen son olarak;  “Türk milleti, tarih boyunca her zorlu zamanında kendi içinden bu gidişe dur diyen bir lider çıkarmıştır. Bugün o günlerden biridir. Genel başkanımız Sayın Meral Akşener, çevresinde toplanan Türkiye sevdalıları ile aziz milletimiz için bir yolculuğa çıkıyor. Bu siyasi parti diğerlerinden farklı bir şekilde kuruldu. Umuyoruz kısa bir zaman içerisinde Genel Başkanımız Sayın Merak Akşener, Çanakkale’ye gelip İl Binamızın açılışını gerçekleştirecek. Çanakkale, Türkiye’nin en şanslı en güzel illerinden biri. Ancak Türkiye’nin geneli gibi Çanakkale’de iyi yönetilmiyor. Gerek iktidar milletvekillerimiz, gerek belediyemiz iyi parti ile çok daha iyi işler yapacak. Çanakkale siyasetine, seçimlerde yapılan hesaplamaları tamamen alt üst edecek bir oy oranıyla geldik. Çanakkale’de yapılan birçok yanlış var. Tarımla ilgili yapılan yanlışlar var, çevresel faktörlerle ilgili yapılan birçok yanlış var. Çok güçlü bir şekilde birinci parti olmak yolunda ilerleyen bir partiyiz. Bunu yeni kurulan her parti ya da seçime hazırlanan her parti söylüyordur muhakkak ama buna yürekten inanarak söylüyorum İyi Parti ilk seçimde Çanakkale’nin birinci partisi olacak” dedi. 
(Yusuf Sonkurt)
Paylaş