havadurum

İYİ Parti Bayramiç’te büyük kan kaybı! Teşkilatın yarısından fazlası istifa etti!

İYİ Parti İlçe Başkanlığı, art arda yaşanan istifalar ile sarsıldı. İlçe Başkanı Salih Aygün başta olmak üzere, Belediye Meclis üyesi Nizamettin Çakıltaş, eski ilçe Başkanı Ziya Erol ve ilçe yönetiminin tamamı istifa etti. Başkan Aygün, toplam 130 kişinin istifasını duyurdu.

1794

Önceden istifa eden 50 kişi ile beraber toplam istifa sayısı 180’e ulaştı. Son veriler ışığında; 250 civarında üyesi bulunan İYİ Parti Bayramiç İlçe Teşkilatı, üyelerinin yarısından çoğunu kaybetti. İYİ Parti Bayramiç’te yaşanan bu krizin, parti genelinde nasıl bir etki yaratacağı ise merak konusu oldu.

Teşkilat adına açıklamada bulunan İlçe Başkanı Salih Aygün, kendisinin de dâhil olmak üzere, 180 kişinin partiden ayrıldığını söyledi. Kendilerine ‘Bayramiç Sevdalıları’ diyen ve ilçede ‘Cesurlar Hareketi’ni kurduklarını ifade eden Aygün, “Ülkemizin içinde bulunduğu siyasi çıkmazda bu yanlış düzene dur demek için susmadık, var gücümüzle doğruları haykırdık. Bu haykırışlarımız sonucu İstanbul’da, Ankara’da diğer büyükşehirlerde, illerde, ilçelerde ve ilçemizde millet ittifakı seçimler kazandı, vatandaşımız nefes aldı, değişimin gücüne inanıldı. Muhalefetin bölünerek değil birleşerek güçlü olabileceği, tek parti ve tek adam rejimine ülkemizin mahkûm olmadığı görüldü.” dedi.

“Parti çıkarları için Bayramiç’imizin yıllarının heba olmasına izin vermeyeceğiz”

Fikirlerine değer verilmediğini ve yok sayıldıklarını aktaran Aygün, bahsi geçen anlayış ile aynı yolda yürüyemeyeceklerini aktararak, “Seçimi kazanacak gücü olmayıp sıfatını ‘seçimi kaybettiren’ olarak yazdırmak isteyenlerle yol yürüyemeyiz. Bu süreçte kaybeden siyasi ihtiras olacaktır, kaybeden siyasi ayak oyunları olacaktır, kaybeden dün arşa çıkardığını bugün yok sayanlar olacaktır. Bizler Bayramiç’imizi ve Bayramiçliliğimizi her şeyin üstünde tuttuk. Bayramiç‘in kaderini Bayramiçli olmayan, Bayramiç’imize uzaktan kişisel hırsları ile bakanların belirlemesine izin vermeyeceğiz. Parti çıkarları için Bayramiç’imizin yıllarının heba olmasına izin vermeyeceğiz. Birkaç kişinin siyasi geleceği, kişisel reklamı olacak diye Bayramiç’imize ihanet etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Makamlarınız sizin olsun, bize Bayramiç yeter”

Kimseye boyun eğmediklerinin ve eğmeyeceklerinin altını çizen Aygün şu ifadeleri kaydetti: “Doğru bildiğimiz yoldan yürümeye devam edeceğiz. Bayramiç Sevdalıları olarak, kim Bayramiç’e hizmet etmişse onun yanında olacak, kim Bayramiç için çalışıyorsa onunla çalışacağız. Makamlarınız da, taktikleriniz de sizin olsun. Bize Bayramiç’imiz ve Bayramiçliler yeter."

“Akşener masadan kalkıp oturduktan sonra üye sayımız düştü”

Geçtiğimiz genel seçimlerde ilçe teşkilatındaki üye sayısının 500 olduğunu aktaran Aygün, “Meral Akşener masadan kalkıp oturduktan sonra üye sayımız 300’e düştü, Aralık ayında 50 partilimiz daha istifa ederek 250 üyemiz kalmıştı. Simdi de 130 üyemiz daha istifa etti. Hala istifa dilekçeleri veriliyor. Bayramiç İyi Parti’de istifalar devam edecek” dedi.

Aygün ayrıca; 31 Mart yerel seçimlerinde izleyecekleri yol haritası için istifa eden kişiler ile bir araya geleceklerini duyurdu.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş