havadurum

İşte çeyrek finalistler

2014 Dünya Kupası çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. 2014 Dünya Kupası ikinci tur karşılaşmalarının ardından çeyrek finalde mücadele edecek 8 takımı şimdi kıyasıya geçecek eleme maçları bekliyor. Kazanacak 4 takım isimlerini yarı finale yazdıracak.

835
 
FRANSA - ALMANYA (4 TEMMUZ CUMA - 19.00)
E Grubu`ndan 2 galibiyet 1 beraberlik ile çıkan Fransa ikinci tur maçında Nijerya ile karşılaştı. Nijerya`yı da 2-0 ile geçen Fransızlar adlarını çeyrek finale yazdırdılar.
Almanya ise G Grubu`ndan Fransa gibi 2 galibiyet 1 beraberlikle yükseldi. İkinci turda Cezayir ile karşılaşan Almanya, uzatmalara giden karşılaşmada rakibini 2-1 mağlup ederek bir üst tura yükseldi.
 
 
BREZİLYA - KOLOMBİYA (4 TEMMUZ CUMA - 23.00)
A Grubu`nda yer alan Brezilya gruptan 2 galibiyet 1 beraberlikle lider olarak çıktı. Sambacıların rakibi ise B Grubu`ndan 2 galibiyet 1 mağlubiyet ile çıktı. İki takımın eşleşmesinde Brezilya, Şili`yi penaltılarda mağlup ederek çeyrek finale çıktı.
Kolombiya ise C Grubu`ndan 3`te 3 yaparak çıktı. İkinci turda Uruguay`ı 2-0 ile geçen Kolombiya, çeyrek finalde Brezilya`nın rakibi oldu.
 
 
ARJANTİN - BELÇİKA (5 TEMMUZ CUMARTESİ - 19.00)
F Grubu`ndan 3`te 3 ile çıkan Arjantin ikinci turda İsviçre ile karşılaştı. 90 dakikası 0-0 biten maçın 118. dakikasında Angel Di Maria attığı golle takımını çeyrek finale taşıdı.
Belçika ise, H Grubu`ndan 3`te 3 yaparak 9 puanla ikinci tura yükseldi. İkinci turda Belçika ile ABD arasında oynanan karşılaşmanın 90 dakikası 0-0 sona erdi. Uzatma dakikaları oynanan karşılaşmayı Belçika 2-1 kazanarak Arjantin`in rakibi oldu.
 
 
HOLLANDA - KOSTA RİKA (5 TEMMUZ CUMARTESİ - 23.00)
İlk maçında İspanya`yı 5-1`lik skorla deviren Portakallar grupta 3`te 3 yaparak lider çıktılar. Arından ikinci turda Meksika ile eşleşen Hollanda, 87. dakikasına 1-0 mağlup girerken 88`de Sneijder ve 90+4`te Huntelaar`ın (penaltı) golüyle adını çeyrek finale yazdırdı.
Kosta Rika ise turnuvanın sürpriz ekiplerinden oldu. Ölüm grubundan lider çıkan Kosta Rika ikinci turda Yunanistan`ı turnuvanın dışına itti ve Hollanda`nın rakibi oldu.
Paylaş