havadurum

İşte Çanakkale'nin Milletvekili adayları

5741
14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri ne doğru siyasi partiler adaylarını belirleyip Yüksek Seçim Kuruluna sundular. 9 Nisan itibariyle 81 ildeki milletvekili adaylarını belirleyen siyasi partiler, seçim gününe kadar vatandaşlardan projeleri ile oylarını isteyecekler. 4 Milletvekili ile Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde temsil edilen Çanakkale, hali hazırda iki CHP ve iki Ak Parti milletvekili ile temsil ediliyor... 
 
Pusulada 4 ittifak 26 siyasi parti bulunuyor 
14 Mayıs`ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanı ve 28`inci Dönem Milletvekili Seçimleri için vatandaşların oy kullanacakları pusulalar da netleşti. Türkiye, siyasi partilerin oluşturduğu Cumhur, Millet, Ata, Sosyalist Güç Birliği ve Emek ve Özgürlük olmak üzere toplam 4 ittifakla seçimlere gidiyor. Milletvekili aday listeleri önceki gün YSK`ye teslim edildi. Mevcut tabloya göre pusuladan 6 parti çıkarıldı. Böylece 26 partinin logosu ve ismi pusulada yer alacak.
 
CHP listelerinden seçime giriyorlar!
Seçime CHP listelerinden girme kararı alan 4 parti pusuladan çıkarıldı. Buna göre DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti pusulada yer almıyor. Türkiye genelinde seçime CHP listelerinden girme kararı alan DEVA`dan 25, Saadet`ten 24 Gelecek Partisi`nden 19 isim milletvekili adayı oldu. Üç partinin kurmay isimleri de listelerde yar aldı.
 
Ak Parti Ayhan Gider ile yeniden
Üç dönem kuralına takılan Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale milletvekili Bülent Turan yeniden aday olmazken, 14 Mayıs için Ak Parti`de sürpriz yaşandı. Bir dönem Milletvekilliği yapan ve 2019 seçimlerinde Ak Parti`den Çanakkale Belediye Başkan adayı olan Ayhan Gider, 14 Mayıs seçimlerinde liste başı olarak Ak Parti`den 1`inci sıra adayı oldu. Mevcut milletvekili Jülide İskenderoğlu ise yine ikinci sıradan listeye girdi. 
 
Yeşim Karadağ CHP listesinde 3`üncü sırada 
Bir sürpriz de CHP listesinde yaşandı. Ak Parti`nin eksi İl başkanı, Gelecek Partisi kurucularından Yeşim Karadağ, CHP`nin Çanakkale adayları arasında 3`üncü sıradan aday gösterildi. CHP listesinin birinci sırasında İsmet Güneşhan yer alırken, mevcut milletvekili Özgür Ceylan ikinci sırada yer aldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ise Genel Başkan Kılıçdaroğlu`nun isteği ile aday olmadı. 
 
İşte siyasi partilerin 14 Mayıs`taki Çanakkale Adayları; 

Adalet ve Kalkınma Partisi 
1. Ayhan Gider
2. Jülide İskenderoğlu
3. Nazım Hikmet Keskiner
4. Halil Zahit Mert
 
Cumhuriyet Halk Partisi 
1- İsmet Güneşhan
2- Özgür Ceylan
3- Yeşim Karadağ
4- Tuğberk Güzel
 
İyi Parti
1. Rıdvan Uz
2. Cengiz Yalçın
3. Zişan Özaydın
4. Mevlüt İnanç
 
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi
1. Adile Yalçın
2. Sinan Ekinci
3. Seda Alçınar
4. Ergin Fidan
 
Türkiye İşçi Partisi 
1. Ayfer Göl 
2. Reyhan Çalışkan 
3. Muhammed Yavaş 
4. Doruk Ulaş Özdemir
 
Memleket Partisi 
1. Aycan Atalay
2. Atalay Seçkin
3. İlknur İnce
4. Talha Yılmaz
 
Türkiye Komünist Partisi 
1. Nevin Aslan 
2. Eftal Yıldırım 
3. Ömer Üstün 
4. Reyhan Yıldırım 
 
Yeniden Refah Partisi
1. Cahit Bolelli 
2. Abdülkadir Pehlivanoğlu
3. Serkan Kuru 
4. Yüksel Üstün
 
Vatan Partisi 
1. Musa Uzun 
2. Necati Çinçe 
3. Hüseyin Çakıcı 
4. Soner Sevindik 
 
Milliyetçi Hareket Partisi 
1. Sıtkı Keçeci 
2. Nahit Özkan 
3. Hasan Babadağlı 
4. Fatih Şahin
Paylaş