havadurum

İstanbul’da bırakıldı, Çanakkale’de gözaltında

İstanbul Adliyesi`ndeki rehine eyleminin ardından başlayan operasyonlar devam ediyor. 2 Nisan tarihinde İstanbul`daki Gençlik Federasyonu`nda gözaltına alınarak yaklaşık 4 gün gözaltında kalan ÇOMÜ öğrencisi S.B., iki gün önce geldiği Çanakkale`de önceki sabah saatlerinde tekrar gözaltına alındı. Gözaltına alınması ile birlikte açlık grevine başlayan S.B.`nin dün çıkarıldığı savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

1142
Evrensel Gazetesi`nin haberine göre; Halk Cephesi üyelerine İstanbul ve Antalya başta olmak üzere birçok yerde yapılan operasyonlar Çanakkale`de de devam ediyor. Daha önce iki kişinin gözaltına alındığı ve F.A.adlı bir kişinin tutuklandığı Çanakkale`de önceki sabah bir gözaltı daha yapıldı. 2 Nisan tarihinde İstanbul`daki Gençlik Federasyonu operasyonunda gözaltına alınan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencisi S.B, 4 gün süren gözaltı sonrası serbest bırakıldıktan sonra Çanakkale`ye geldi. Çanakkale`de Kız Öğrenci Yurduna giden S.B., önceki sabah saatlerinde yurt çıkışı terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusu önceki gün, gün boyu devam eden S.B, emniyetteki ifadesinin ardından dün savcılık ifadesine çıkarıldı.
 
Açlık grevine başladı
İstanbul`da 4 gün boyunca gözaltında kalan ve sonrasında serbest bırakılan S.B., emniyetin yaptığını ileri sürdüğü “gözaltı baskıları” nedeni ile açlık grevine başladığı öğrenildi. Avukatı tarafından şeker ve su desteği sağlanan S.B., açlık grevini gözaltı süresince sürdürdü.
 
İç güvenlik keyfiyeti
Çanakkale`de yaşanan bu gözaltı `iç güvenlik` yasasının nasıl keyfi bir biçimde uygulanacağını da gösteriyor. Polisin yetkilerini artıran ve gözaltı keyfiyeti sunan `iç güvenlik` yasası, 4 gün gözaltında kalan bir öğrenciyi, bir gün geçmeden başka bir ilde tekrar gözaltına alınma koşullarını yaratıyor. Emniyetteki ifadesi tamamlanan S.B., dün öğlen saatlerine doğru Çanakkale Adliyesi`ne getirilerek savcılık ifadesine çıkarıldı. Burada ifade süreci tamamlanan S.B., sonrasında serbest bırakıldı.
HABER MERKEZİ
Paylaş