Issız Ada Çarşı Caddesi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin işbirliği ile düzenlenen “Alışveriş Günleri” beklenen ilgiyi görmedi.

821
Çarşı caddesinin hareketlendirmek için Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ile Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin işbirliği ile düzenlenen “Alışveriş Günleri” esnafı memnun etmedi. Etkinliklerin, tanıtımın yetersiz olduğunu ifade eden esnaflar cadde de akşam beş’ten sonra açık iş yeri göremezsiniz dediler. Çanakkale Ticaret Sanayi Odasının öncülüğünde başlatılan proje başarısızlıkla sonuçlandı. Çarşı Caddesindeki Alış Veriş günlerine katkı sunacağı bildirilen otomotiv sektörü temsilcilerinin katılmaması dikkatlerden kaçmadı. Alışveriş Günleri ile ilgili düşüncelerini aldığımız esnafın görüşleri şu şekilde:
 
 
İbrahim Kartal
“Alış veriş günleri pek verimli olmadı. Çarşıda aktif bir gösteri etkinlikte tok. Esnaf geç vakte kadar da kalmıyor. İşler çok zayıf. Alış veriş günlerinin yeterince duyurulduğunu zannetmiyorum. Biz reklam verdik ama organize edenler galiba yeterince duyurmadı. Vatandaş az ıskontolara rağbet etmiyor. Daha yüksek indirim bekliyor. İşlerimiz çok iyi olmamakla beraber çok kötü de değil.”
 
 
Bayram Kanter
“Büyük umutlarla başlayan Alış veriş günlerinin esnafa pek bir faydası yok. Daha iyi olmasını istiyoruz. Büyük umudumuz vardı. Ama pek rağbet görmedik. İlk bir iki gün hareketliydi ama ondan sonra hareket olmadı. Organizasyon sıkıntısı da var.”
 
 
Erkan Erten
“Alış veriş günlerine biz de katıldık ama beklediğimiz ilgiyi göremedik. Özelikle gerekli çalışmanın itinayla yapılmamış olduğunu görebiliyoruz. Herkes bir şeylerin daha iyi olmasını istedi ama akşam beşten sonra kimse çarşıda yok. Saat 10’a kadar duruyoruz. Akşam etkinliği düzenlenebilirdi. İnsanların buraya geç saatler de gelmesi sağlanabilirdi. Ama bu yapılamadı. Akşamları  ısısız ada gibi, burası boşalıyor. Ama yinede bu tür etkinlikler moral açısından ekstra katkı sağladı.
 
 
Hüseyin Solmaz
“Alış veriş günleri bizi tatmin ediyor ama bütün alış veriş merkezleri, söylenen saatlerde kapanmıyor. Onun için şikayetçiyiz. Her şeye rağmen güzel oldu. İlerde inşallah daha iyi olacaktır. Otomotiv dünyası da katılarak tanıtım yapacaktı ama kimse gelemdi. Onlar olmadı, başka eksiklikler de oldu. Çarşı caddesinde daha güzel etkinlik olacaktı. Ama etkinliklerde eksiklik var. Ufak tefek eksiklikler olabilir ama ilerde daha iyi olacaktır. Tüm esnaflar kurallara uysa daha da güzel etkinlikler olacak. Biz müşterilerimizi geç saate kadar bekliyoruz. İşlerimiz olumlu yönde etkilendi. Biz memnunuz. Bunların devamını istiyoruz. Tek eksik arkadaşların desteğinin yetersiz olması.”
 
 
Gökay Güneş
“Alışveriş günleri esnafa fayda sağlamadı. Beklediğimiz katkıyı göremedik. Yani çarşı caddesine katkısı olmadığını düşünüyorum. Düzenlenen etkinlikler daha anlamlı güzel olabilirdi. Satışlarımızda herhangi bir artış olmadı. Ümit ettiğimiz beklediğimiz satış rakamlarına ulaşamadık.”
Paylaş