havadurum

İSO 500'de 7 Çanakkale firması yer aldı, 5 firma Biga TSO'dan

İSO-Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'nda Çanakkale'den 7 firma yer alıyor.

1781

İstanbul Sanayi Odası (İSO), "İSO-Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması"nın 2022 yılı sonuçlarında Çanakkale'nin 7 firması da yerini aldı. Öte yandan araştırmada, Biga'da üretim faaliyetlerini sürdüren 5 firma ilk 500 firma arasında bulundu.

Semizoğlu; "Firmalarımızın, İSO 500 2022 yılı sıralamasında yer alması bizleri onurlandırdı"

İSO 500 çalışmasında 2022 yılında üretimden satışlara göre en büyük kuruluşumuz 418,4 milyar liralık satışlarıyla Tüpraş oldu. Bu kuruluş uzun yıllardır sürdürdüğü liderliğini 2022 yılında da korudu. 2022 yılında üretimden satışlara göre ikinci büyük kuruluş 189,2 milyar lira ile Star Rafineri oldu. Üçüncü sırada ise 140,1 milyarlık üretimden satışlarıyla Ford Otomotiv yer aldı. İSO 500 2022 sıralaması hakkında açıklama yapan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu: "İlimizin en büyük istihdam kaynaklarının başında gelen firmalarımızın, İSO 500 2022 yılı sıralamasında yer alması bizleri onurlandırdı. Kendilerine ilimiz ekonomisine ve istihdamına sağladıkları katkılar için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Semizoğlu, 7 firmayı tebrik etti

Yatırım potansiyeliyle dikkat çeken Çanakkale'nin, ekonomi başta olmak üzere her açıdan gelişip kalkınması için gerekli çalışmaları sürdürmeye devam edeceğini belirten Başkan Semizoğlu, İSO 500'de yer alan 7 firmayı tebrik ederek, üretim ve istihdama katkı sağlayan firmaların ve tüm yatırımcıların daima yanlarında olduklarını sözlerine ekledi.

Doğan; "Türkiye ekonomisine ilişkin önemli bir referans mahiyetindedir"

Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, İSO tarafından yapılan 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022 Araştırması'na göre Biga'da üretim faaliyetlerini sürdüren 5 firmanın ilk 500 firma arasında yer aldığını söyledi. Listede yer alan firmaları kutlayan Doğan; "İSO tarafından her yıl düzenli olarak kamuoyuna sunulan 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' araştırması, Türkiye ekonomisine ilişkin önemli bir referans mahiyetindedir. Sanayicilerimiz bölgemizin ve ülkemizin başarısı için gece gündüz demeden gayret göstermeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"Firmalarımız bizleri her zaman gururlandırmıştır"

İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu çalışmasının ülke ekonomisinin son yıllardaki gelişme trendini ortaya koyduğunu dile getiren Doğan; "Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan ve ülkemiz için değer üreten tüm firmalarımız bizleri her zaman gururlandırmıştır. Bu vesile ile Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu sıralamasında yer alan ve ülkemiz ekonomisine katkı koyan tüm firmalarımızı tebrik ediyor, sanayimizin önemli bir göstergesi olan bu çalışmadan dolayı İstanbul Sanayi Odası ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İSO 500 Listesindeki Çanakkale Firma Sıralaması;

12 İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş.

24 Enerjisa Enerji Üretim A.Ş.

36 İçdaş Elektrik Enerjisi Üretim ve Yatırım A.Ş.

102 Akçansa Çimento San. ve Tic. A.Ş.

167 Abalıoğlu Yem Sanayi A.Ş.

168 Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş.

335 Doğanlar Mobilya Grubu İmalat San. ve Tic. A.Ş.

(Gökhan Özkurnaz)

Paylaş