İsmetpaşa “Saim Yavuz” dedi

Çanakkale Kent Konseyi`nin 18 Ekim tarihinde düzenleyeceği genel kurul öncesi, İsmetpaşa Mahalle Meclisi, hem mahalle meclisi çalışmalarını hem de mevcut Kent Konseyi anlayışını değerlendirdi. Mahalle meclislerini ilk tamamlayan Kent Konseyi olan Çanakkale Kent Konseyi`nin meclis çalışmaları ile bilinirliliğinin arttığı görülürken, yeni dönemde bu çalışmaların artarak devam etmesi isteniyor. Mahalle Meclisi yürütme kurulu ve gönüllüleri mevcut Kent konseyi anlayışından memnun olduklarını ifade ederek, desteklediklerini söylediler.

689
 
 
Çanakkale Kent Konseyi`nin 18 Ekim`de yapacağı seçimli genel kurul ile zaman giderek daralırken, Mahalle Meclisleri, hem kendi çalışmalarından hem de mevcut Kent Konseyi çalışmalarından övgü ile bahsettiler. İsmetpaşa Mahalle Meclisi`nde ilk sözü, Meclis Başkanı Mehmet Yıldırım aldı. “21 Kasım 2013 tarihinde seçimli genel kurul oldu ben ve arkadaşlarım görev aldık. 10 Ocak 2014 tarihinde çalışma ofisimizin açılışı oldu. 11 Ocak 2014 tarihinde göreve başladık” diyen Yıldırım, “İlk görevimiz mahallemizdeki yol, çöp konteynır, kaldırım, logar bakımı ile ilgiliydi. Eğitime Destek, Atatürk ve Çanakkale şehitlerini anma, Çocuk parkı ve fitnes aletleri, Sağlık ve Güzellik, Deprem ilk yardım çalışma guruplarını kurduk. Bunlar aktif olarak çalıştılar, mahalle meclisimizin salonunda mahalle sakinlerini toplayarak bilgilendirme çalışması yapıldı. Çanakkale Belediyesinin 5 yıllık stratejik eylem planı hazırlık çalışması vardı. Bununla ilgili çalışmalar yapıldı ve katkı sunuldu. Dört mahalle olarak Sarıçay ıslah çalışma gurubunu kurduk. Barbaros, Fevzipaşa, Namık Kemal, İsmetpaşa mahallesiyle birlikte ortaklaşa yapacağımız çalışmayla sarıçayın başlangıç yeri troia köprüsü olan yerde çay yatağı genişletilecek, kayıkların bağlanmaları düzgün duruma getirilecek. Sarıçay’ın her iki yanında bulunan yeşil alanlar düzenlenecek. Kayıkların bağlandığı yerde keşmekeş olmaması için bölgeye dolaplar yapacağız. Teknelerin ağları ve demirleri oraya konularak düzen sağlanmış olacak. Kontrolü sağlamak için kamera sistemi kurulacak ve emniyet ile zabıtadan yardım alarak trafik ve asayişi düzenli bir hale getirmeyi planlıyoruz. Devlet Su İşleri Önünden plaja kadar olan bölgeyi kordon gibi yaparak daha güzel duruma gelmesini sağlamayı hedefliyoruz. Belediye binası önünden Troia köprüsüne kadar olan bölgede araçlar için park ve yeşil alanlar düzenleyeceğiz. Fitnes aletlerinin bulunduğu yerler, Basketbol sahası düzenlenecek, yeşil alanlar göze hoş gelen duruma getirilecek. Mahallemizde atık yağ ve pil ile ilgili bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz diğer sitelerde devam edeceğiz. Mevcut Kent Konseyini ve anlayışı iyi durumda. Şu anda çalışmaları da iyi durumda. Genel kurula gidecek adaylara başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.
 
 
“Mevcut Kent Konseyi`ni destekliyoruz”
 
İsmetpaşa Mahalle Meclisi Gönüllüsü Neşe Kaya “Kent müzesinin düzenlediği genç kızın çeyizi nasıl hazırlanır konulu çalışmaya katıldık. Geçmiş değerleri günümüze aktarmak için söyleşi hazırladık” dedi. Kaya, “Çeyiz sandığımızda olanları kent müzesinde sergiledik. Halkımızı düzenlenen toplantılarda bilgilendirdik. Sadece çeyiz değil yorgancılıktan da söz ettik. El sanatlarının tükenmekte olduğunu dile getirdik. Değerleri yitirmeyelim diye kentin en eski yorgancısı İbrahim Bostancı ile görüştük. Onunla süreci konuştuk. AVM’ler arttıkça eski bakkallar kalmadı. Çanakkale’nin eski bakkallarından Mehmet bakkal’ı anlattık. Herkesin tanıyıp sevdiği bir kişiydi. Onunla evine gittik görüştük. Şu anki mevcut Kent Konseyi çalışmaları başarılı, iyi çalışılıyor ve bizlerde bu çalışmaları beğeniyor, destekliyoruz” dedi.
 
 
“Şu anki yönetim ve çalışmalarından memnunum”
 
İsmetpaşa Mahalle Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Gönül Başaran, “Mahalle halkımızın isteği üzerine bir park çalışması yaptık. Nisan ayında çalışmayı Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile ortaklaşa başlattık. Şu an fitnes aletleri parkın içerisine kondu ve içerisi düzenlendi. İçine sadece çocuk parkı malzemelerinin getirilmesi etrafının telle çevrilip ışıklandırmaların tamamlanması kaldı. En kısa zamanda bunlarda tamamlanacak. Kent Konseyi benim için çok başarılı, çalışmaları çok İyi. Seçim sonucu inşallah iyi olur. Ben şu anki yönetimden ve çalışmalarından memnunum” ifadelerini kullandı.
 
 
“Başarılı çalışmalar yapılıyor”
 
İsmetpaşa Mahalle Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Selma Kurtel ise, “Eğitim İçin Gönüllü Destek çalışmaları çok başarılı geçti. Mahalle meclisi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mahalleli ile ortaklaşa çalışmalar yapacağız. Eğitim çalışmaları çok başarılı geçti. Kent Konseyinin şu anki yönetiminden memnunum. Başarılı çalışmalar yapılıyor” dedi.
 
 
“Kent Konseyi`nden memnunuz”
 
İsmetpaşa Mahalle Meclisi Gönüllüsü Reyhan Özaskan da çalışmalardan memnun olduklarını ifade ederek, “Eğitim çalışma gurubunu oluşturduk. Eğitim İçin Gönüllü Destek projesi kapsamında Etüd programını başlattık. Bu çalışma çok başarılı oldu. Öğretmen, öğrenci, veliler çalışmalardan çok memnun kaldılar. Bu sene hem sabah hem öğleden sonra etüd olacak. Eğitimde iyi bir noktaya geldiğimizi biliyorum. Daha da iyi olacağımızdan eminim. Önümüzde seçimler var. Bütün adaylara başarılar diliyorum. Şu anki mevcut Kent Konseyi çalışmalar gayet iyi. Başarılı çalışmaları var. Kent konseyi mahalle meclisleri ile olumlu çalışmalar var. Kent Konseyinden memnunuz” dedi.
 
 
“Çalışmalarımız sürecek”
 
İsmetpaşa Mahalle Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Yüksel Ay “Sosyal konutlarda geri dönüşüm, atık yağ ve atık pillerle ilgili eğitim verildi. İyi bir katılım oldu. Diğer sitelerde de çalışmaları Ekim ayı içerisinde Arslanca spor tesislerinde yapacağız. Mahalleden gelen istekler çerçevesinde eğitim programı düzenliyoruz. Çalışmalarımız sürecek” ifadelerini kullandı.
 
 
“Değişiklik istemiyoruz”
 
İsmetpaşa Mahalle Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Günay Özkan; “Mahalle halkının değişik kurslarda talepleri var. Bizlerde burada gönüllü olarak görev alıyoruz. Gelen talepleri yapmak için elimizden geleni yapacağız. Şu anda ki mevcut Kent Konseyi çalışmalarından memnunuz. Değişiklik istemiyoruz” dedi.
 
 
 
“Kent Konseyi gündem oluşturuyor”
 
İsmetpaşa Mahalle Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Halil İbrahim Kutlu; Kent Konseyi çalışmalarını beğendiklerini ifade ederek, “Mahalle Meclisinin kuruluşundan bugüne kadar mahalle meclisi yürütme kurulunda olan arkadaşlarımla aile ortamında dayanışma içinde güzel şeyler yapıyor mahalleye yararlı olmaya çalışıyoruz. Mahallemizin gören gözü, işiten kulağı olmaya çalışıyoruz. Eksik yönlerimizde olmuştur. Bunları mahalleliye danışarak, konuşarak tespit etmeye çalışıyoruz. Kent Konseyi, mahalle meclisi ve belediye üçgeni içerisinde bizde yerele hizmet etmeye çalışıyoruz. Belediyede, Kent Konseyi ve bizim adımıza birer muhatap olsa en azından mahalleliye vereceğimiz sözlerle ilgili eksik bilgi vermemiş oluruz. Mahalleli eksik, aksak gördüğü şeylerle ilgili bize talepte bulunduğu zaman nasıl, ne zaman düzeleceği ile ilgili bize yetkili yerden şu zamanda yapılacak dendiği zaman kimsenin kafasında eksik, aksak oldu deme imkanı olmaz. Bunun değerlendirilmesini istiyoruz. Gördüğü şeylerle ilgili Bunu değerlendirmeliyiz. Kent Konseyinin başkan ve sekretaryası, ekibi gayet başarılı çalışmalar yapıyor. Kentin bütün konularına duyarlılık gösteriyor, kamuoyunda gündem yaratıyor, belirliyor, oluşturuyor. Çalışmaları beğeniyoruz” şeklinde konuştu.
 
 
“Başarılarının devamını diliyoruz”
 
İsmetpaşa Mahalle Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Cahide Güvenç ise açıklamasında “Mahalle Meclisi olarak mahallemizde yaşayan engellileri, Engelliler meclisi ile birlikte tespit ettik. İhtiyacı olan engellilere elimizden geldiğince yardım etmeye çalıştık. Onlarla ilgili eğitim toplantısı yaptık. Daha sonra ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye ve ihtiyaçlarını temin ettik. Birlik beraberlik içinde çalışıyoruz. Kent Konseyinin şu anki yapısından çok memnunum. Yönetim olarak başarılı çalışmalar yapılıyor. Birlik beraberlik içinde olunca konseyde başarılı oluyor. Başarılarının devamını diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Paylaş