İsmet İnönü anıldı

Türkiye`nin ikinci Cumhurbaşkanı ve CHP’nin Genel Başkanı İsmet İnönü 39. ölüm yıldönümünde anıldı.

640
 
 
CHP İl Yönetimi tarafından Halk Bahçesi İsmet İnönü heykeli önünce düzenlenen anma töreninde CHP Milletvekilleri Serdar Soydan ile Ali Sarıbaş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Başkanı Hamza Karagöz ve Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder ve partililer hazır bulundu.
 
Anma töreninde konuşan İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP’liler olarak cumhuriyetin, Mustafa Kemal Atatürk ile İsmet İnönü’nün izinden ayrılmayacaklarını söyledi. Çelenk sunma töreni ve saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan İl Başkanı Hamza Karagöz, eski Cumhurbaşkanı ve Başbakan İsmet İnönü’nün yurtsever bir asker, iyi bir devlet adamı ve iyi bir siyasetçi, diplomaside hüneri olan, önder bir insan olduğunu söyledi.
 
Karagöz, “Onların yakmış olduğu meşaleyi biz de yakmaya devam edeceğiz. Mustafa Kemallerin ve İnönülerin torunları olarak bu Cumhuriyeti yaşatmak için çalışacağız. Buradan ülkeyi yönetenlere bir mesajımız var; Cumhuriyet değerlerini, ülkemizin bağımsızlığını yok etmeye kimse kalkmasın. Bunun sonucunu herkes demokratik seçimlerde görecek. Çanakkale Belediyesi ile ilgili hesaplar peşinde bazıları. 2014 Mart ayında hesapları görecekler. Toplarıyla tüfekleriyle gelsinler. Çanakkale’nin özgürlük ve barış kendi olduğunu görecekler” diye konuştu.
Paylaş