havadurum

İsmail Işık delege seçimlerinde kimi desteklediğini açıkladı

Önceki Dönem Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, gerçekleştirilen basın açıklamasında delege seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, beyaz listeyi desteklediğini açıkladı.

970
CHP Biga İlçe Başkanlığı'nda Adil Can'ın beyaz listesi ile Cemal Mantar'ın mavi listesi delege seçimleriyle birlikte yarışa başlayacaklar. Şirintepe Mahallesi ve Esentepe Mahallesi'nde, Sakarya Mahallesi bugün, Hamdibey Mahallesi'nde 19 Temmuz Çarşamba günü, Cumhuriyet, Gazikemal ve Çavuşköy mahallelerinde 20 Temmuz Perşembe günü ve İstiklal, Turan ve Yeniceköy mahallelerinde ise 25 Temmuz Salı günü delege seçimleri gerçekleşecek. 9 Ağustos Çarşamba günü ise ilçe başkanlığı seçimi yapılacak. CHP'de Biga Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Önceki Dönem Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, düzenlenen basın toplantısında eleştirilerde bulunarak, CHP'nin kurumsal kimliğinin bir aday adayı için kullanıldığını, delege seçimlerinin belediye başkan adaylığı seçimleri gibi gösterilmesinin üzücü olduğunu belirtti.

"Değişim isteyenler olarak yola çıktık"
Gündem ve delege seçimlerine ilişkin değerlendirilmelerin yapıldığı açıklamada, partiye ilişkin değişim mesajları verildiğini vurgulayan İsmail Işık; "Aday adayı arkadaşlarımız değişim mesajları veriyorlar ama ilçe başkanı aynı, kadın kolları, gençlik kolları başkanları aynı. Sadece belediye başkan adayının değişmiş olması değişim için yeterli mi?. Bizim aday adaylığı açıklamamızda neredeydi partimizin kıymetli yöneticileri. Bu fotoğrafı veren, kendi adaylığı için partinin kurumsal kimliğini kullanan bu arkadaşların sözleri ne kadar güvenilir olabilir. Biz 2007 yılında aktif siyaset yapmaya karar verdiğimizde arkadaşlarla zaten değişim grubu olarak yola çıktık. Değişim isteyenler olarak yola çıktık. Halen bu yolda, bu uğurda da halen çalışmaya devam ediyoruz. Biga'mızı çok ciddi bir noktaya getirmek çalışmalarımız oldu. Önümüzdeki seçimi kazanarak bu çalışmalarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz. Değişim 'Sadece benim işime geldiği şekilde olur; olmazsa bu değişim değildir' demek en basitinden seçmenlerimizin zekasıyla alay etmektir diye düşünüyorum. 21 Haziran günü CHP ilçe binasında basın açıklaması yaptım. Benim açıklamam partinin sitelerinde ya da sosyal medyalarından duyurulmadı. Ancak diğer adaylar için bunlar yapıldı. İlçe Başkanı aday arkadaşımız Karabiga'da başarılı genç aday adayı arkadaşımızın toplantısında kendi mavi listesi için oy istedi ancak orada beyaz liste adayı da vardı. Bunlara dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunlar CHP'nin geçmişinde olmayan şeylerdir. CHP'liler olarak bizlerin parti terbiyesi ve disiplini vardır. Bunların ne yazık ki bu süreçte ihmal edildiğini görüyoruz. Burada Biga Belediye Başkanlığına aday olabilmek için CHP'nin bu kadar yıpratılması, kamuoyu önünde örselenmesi uzun yıllar bu partiye hizmet etmiş birisi olarak en başta beni ciddi anlamda üzmektedir" ifadelerini kullandı.

"Biz sözde değişimden bahsetmiyoruz"
Gerçekten değişim isteyen üyelerin Adil Can'a ve beyaz listeye destek çıkması gerektiğini belirten Işık; "Mevcut yönetimin değişim mesajını eleştiren İsmail Işık; "Partinin kurumsal kimliği tek bir aday için kullanılıyor. Demokrasi bunun neresinde? Demokrasi istiyoruz, ama bize kadar, bunun adı. Biz de değişimden yanayız. Değişim olmalı. Partimize taze kan gerekli. Bir aday adayının arkasına angaje olmuş bir yönetim olabilir mi? 4,5 yıl oldu. İsmail Işık'a saldırmak yerine, halkımızın ihtiyacı olan muhalefeti yapacak bir yönetime ihtiyacımız var. Parti örgütüne gelince bizden yana diye değişim yok, ama belediye başkanlığına gelince, koltuğa gelince, değişim şart! Evet arkadaşlar, değişim şart diyoruz biz de. Aynı fikirdeyiz. Ahmet Hamdi Tampınar'ın bir sözü var: 'Hiç kimse değişime karşı değildir. Yeter ki ucu kendisine dokunmasın.' Gerçekten değişimden yana olan tüm üyelerimizi Adil Can'a ve beyaz listeye destek olmaya davet ediyorum. Biz sözde değişimden bahsetmiyoruz. Biz bugün partimizi çalışkan, mücadeleci, vizyon sahibi, korkusuzca konuşabilen, ilçemize ve partimize değer katan yeni yüzlerden oluşan bir canlılığa kavuşturmalıyız. Böylece deneyimle değişimi yan yana getirebilir, partimize yeni bir soluk aldırabiliriz" şeklinde konuştu.

"Beyaz listemize destek istiyoruz"
Beyaz listeyi desteklediğini ve beyazın değişim rengi olacağını bile getiren Işık; "Biz tüm üyelerimizden beyaz listemize destek istiyoruz. Beyaz değişimin rengi olacak Bigamızda. Hep birlikte yeniden Bigamızı mutlu insanların şehri haline getirmek için çalışmaya istekliyiz. Neler yapabildiğimiz ortada. Neler yapabileceğimizi de göstereceğiz. Üyelerimizin teveccühü sonrasında ise halkımızın desteğini zaten yanımızda hissediyoruz. Deneyimimizle, enerjimizle, bilgi ve birikimimizle Bigamıza altın çağını yaşatabiliriz. Üyelerimize, partimize güveniyoruz" dedi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş