İsmail Düzgören anıldı

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Dr. İsmail Düzgören`in anısına açılan `Benim Dünyam Ne İdi` isimli fotoğraf sergisi beğeniye sunuldu. Ölümünün üzerinden bir yıl geçen merhum İsmail Düzgören, çeşitli yerlerde çektiği fotoğraflardan oluşan sergiyle anıldı.

1948
 
Düzgören ailesi tarafından organize edilen `Dr. İsmail Düzgören Kişisel Fotoğraf Sergisi`nin açılışına Eski Başbakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer, Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş, Rotary Kulübü Başkanı Serhat Soydan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, merhum Dr. İsmail Düzgören`in ailesi, sevenleri ve dostları katıldı. Seramik Müzesi`nde Dr. İsmail Düzgören`in ailesi tarafından organize edilen sergiden elde edilecek olan gelir Çanakkale Spastik Özürlü Çocuklar Eğitim Okulu`na bağışlanacak.
 
 
“Babamın bize en büyük mirası sevgi oldu”
Serginin açılış töreni öncesi konuşan Dr. İsmail Düzgören`in oğlu Egemen Düzgören; babasının ailesine bıraktığı en büyük mirasın sevgi olduğunu belirterek; “Babamın bize en büyük mirası sevgi oldu. Her babamın adını duyduğumda bir gülümseme ve iyi anılarını duymaktan onur duyuyorum. Babamın ölümünün üzerinden bir yıl geçti. Ölüm yıldönümü olması nedeniyle babamı anmak için bir organizasyon düzenlemek istedik. Bizi yanlız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum” dedi. Dr. İsmail Düzgören`in kızı Leyla Düzgören ise, sergiden elde edilecek olan gelirin Çanakkale Spastik Özürlü Çocuklar Eğitim Okulu`na bağışlanacağını ifade ederek; “Babamın hayatta en değer vediği şey ailesiydi. Ailesinin yanı sıra dostlarına, çocuklara ve fotoğrafa çok önem verirdi. Bu organizasyonu düzenleyerek babamı en iyi şekilde andığımızı düşünüyoruz. Serginin gelirini ise Çanakkale Spastik Özürlü Çocuklar Eğitim Okulu için babamın adına bağışta bulunacağız. Babamın dostlarını buluşturmak ve çocuklara da katkıda bulunmak için buradayız. Katılımızdan dolayı çok teşekkür ederiz” diye konuştu.
 
 
Fotoğraflar büyük beğeni topladı
Yapılan konuşmanın ardından Eski Başbakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer ile Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş, merhum Dr. İsmail Düzgören tarafından çekilen yaklaşık 40 fotoğrafın bulunduğu serginin açılışını gerçekleştirdi. Dr. İsmail Düzgören`in eşi Rukiye Düzgören ise sergideki fotoğraflar hakkında Ersümer ile Karakaş`a detaylı bilgiler verdi. Sergiyi gezen katılımcılar ise, fotoğrafları tek tek inceleme fırsatı buldu.
 
 
Paylaş