İşleyen beklediği yanıtları alamadı

İl Genel Meclisi toplantısında gündem dışı söz alan CHP`li Meclis Üyesi Bülent İşleyen, İl Özel İdaresi ile ilgili meclise sunduğu önergede yer alan sorulara beklediği yanıtları alamadığını söyledi.

708
 
İl Özel İdaresi Emlak ve İstimlâk Müdürü Necmettin Köksal, İl Genel Meclis Üyesi Bülent İşleyen`in önergesi üzerine İl Özel İdaresi`yle ilgili bilgileri meclis üyelerine slayt eşliğinde aktardı. Sorularına beklediği yanıtı alamayan İşleyen, Ağustos ayı toplantısında günden dışı söz alarak tepki gösterdi. Sunumda yer alan konuların, sorduğu sorularla bir ilgisinin olmadığını belirten İşleyen; “İl Genel Meclis üyeleri, bilgi edinme hakkını verdikleri soru önergeleriyle karşılıyorlar. Meclis Başkanlığı`na bir soru önergesi vermiştim. Milli Emlak Müdürümüz Necmettin bey iyi bir çalışmayla bir sunum yaptı. Ancak, sunumda yer alan konuların benim vermiş olduğum soru önergesiyle bir ilgisinin olmadığını düşünüyorum” dedi.
 
“Bizi ciddiye almıyor musunuz?”
İl Özel İdaresi`nin son 4 yılda yol yapmaktan başka hiç bir görevini yerine getirmediğini ortaya çıkarmak için önergeyi verdiğini ifade eden İşleyen; “İl Genel Meclis Başkanlığı ya havale de yanlışlık yaptı. Ya da bu konular ciddiye alınmıyor diye düşünüyorum. Çünkü, İl Genel Meclis Başkanlığı`na vermiş olduğum soru önergesinde idaremizin gayri menkullerinin ne olduğunu ve ne durumda olduğunu sormadım. Yalnızca sorduğum şudur; İdaremizin erozyonun engellenmesiyle ilgili bir faaliyeti var mıdır yok mudur? Çocuk yuvası yapımı ya da yetiştirme yurdu yapımı var mıdır? İlkokul ya da ortaokul yapımı var mıdır? İl Özel İdaresi olarak bu konuda bir faaliyetimiz oldu mu? İdaremizin mülkleri içerisinde bulunan tarihi eser vasfı kazanmış mülkümüz bulunmakta mıdır? Ben bunları sormuştum. Bu konuyla ilgili ya bizi ciddiye almıyorsunuz ya da yanlış bir havale var. Bu soruların cevaplarını ben biliyorum. Ama ben şunu ortaya çıkarmaya çalışıyorum. İl Özel İdaresi`nin son 4 yılda yol yapmaktan başka hiç bir görevini yerine getirmediğini ortaya çıkarmak için bu önergeyi verdim. Tekrar bunun gündeme alınıp cevap verilmesini talep ediyorum” diye konuştu. Toplantıda söz alan AKP Grup Başkan Vekili Nurkan Şanda ile CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Bülent İşleyen arasında da zaman zaman konuyla ilgili tartışmalar yaşandı.
Paylaş