İşler arap saçına döndü

İmam Hatip Ortaokuluna yer arayışları sonrasında gündeme gelen gelişmeler kaos oluşturdu. İmam Hatip Ortaokulunun Çanakkale Rehberlik Araştırma merkezinin yerinde eğitime başlamasının planlanmasından sonra Rehberlik Araştırma Merkezine yer bulunması konusundaki alternatifler üzerine gündeme gelen Doğan Akdeniz Aile Sağlığı Merkezi şimdi yeni bir tartışmaya neden oldu.

602
Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı bu merkezin 10 bin kişiye sağlık hizmeti verdiğini belirterek yapmış olduğu görüşmeler neticesinde burasının sağlık merkezi olarak faaliyetine devam edeceğini açıkladı.
 
Yeni bir kriz
Doğan Akdeniz Aile Sağlığı Merkezi için İl Genel Meclisi dünkü toplantısında burasının yatırımcı bir kuruluşa verilerek gelir getirici bir konumda değerlendirilmesi talebi aynı gün Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Ramazan Işıldak’ın ‘Ben valimle ve milletvekilimiz Mehmet Daniş ile görüştüm. Sağlık ocağımız yerinde faaliyete devam edecektir’ açıklamasıyla yeni bir boyut kazandı.
 
Tam bir domino etkisi
İmam Hatip Ortaokulu’na yer arayışları ortaya tam bir kaos çıkardı. İl Genel Meclisi, Doğan Akdeniz Aile Sağlığı Merkezi’nin bir iş merkezi olarak değerlendirmesi konusunda tercihte bulunurken, mahalle muhtarının sağlık merkezi olarak devam edeceği açıklamaları birbiriyle çelişirken, sorunun nasıl çözüleceği merak konusu oldu.
 
 
Eski bina girişimcilere tahsis edilecek
Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ek hizmet binası olarak kullanılan 310 metre kare yüzölçümlü taşınmazın, ticaret merkezlerinin yoğun olarak bulunduğu bir bölgede yer alması nedeniyle gelir getirici bir konuma getirileceği bildirildi. İl Genel Meclisi’nde gündeme gelen Sakızlı Çeşme Sokakta bulunan taşınmaz 4 katlı bir bina haline getirilecek.
 
Konu ile ilgili İl Genel Meclisi’ne yazı gönderen Vali Güngör Azim Tuna; “Mülkiyeti İdaremize ait Çanakkale Merkez, Namıkkemal Mahallesi, Sakızlı Çeşme Sokakta bulunan tapunun 1 pafta, 78 ada, 3 parselinde kayıtlı 310,04 m2 yüzölçümlü taşınmaz İl Encümeninin 27.02.2007 tarih ve 72 sayılı karan ile Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğüne 3 yıl süreli olarak tahsis edilmiş olup, tahsis süresi 27.02.2010 tarihinde sona ermiştir. Bahse konu taşınmaz İlimizin ticaret merkezlerinin yoğun olarak bulunduğu bir bölgede yer almaktadır. Binanın İl ekonomisine ve dolayısıyla idaremize gelir getirici bir konuma getirilerek İl Özel İdaresi bütçe gelirlerinin artırılması amacıyla ve idare bütçesinden de herhangi bir harcama öngörülmeden kat karşılığı veya uzun süreli kira karşılığında girişimcilere yaptırılması düşünülmektedir” dedi.
 
İl Genel Meclisi’nde görüşülen konu komisyona havale edildi. Öte yandan Çanakkale Rehberlik Araştırma Merkezi’nin taşınacağı ileri sürülen binanın girişimcilere tahsis edileceği ise kamuoyunda şaşkınlık yarattı.
 
 
Sağlık Merkezi yerinde kalacak
Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Ramazan Işıldak aile sağlığı merkezinin taşınması tartışmalarına son noktayı koydu. Muhtar Işıldak, Doğan Akdeniz Aile Sağlığı Merkezi’nin yerinde kalması için yaptığı girişimlerin sonuç verdiğini bildirdi.
 
İmam Hatip Lisesi orta bölümünün rehberlik araştırma merkezine taşınacak olması Doğan Akdeniz aile sağlığı merkezini de etkiledi. Yaklaşık 10 bin kişiye hizmet veren Aile Sağlığı Merkezinin taşınması tartışmaları Mahalleyi ayağa kaldırdı. Aile Sağlığı merkezinin taşınması tartışmalarına son noktayı Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Ramazan Işıldak koydu. Işıldak, “Sağlık merkezi yerinde kalacak” dedi.
 
“Rehberlik araştırma kendine yer bulsun”
Süreci değerlendiren Fevzipaşa Mahallesi Muhtarı Ramazan Işıldak; “Cevatpaşa ilköğretimi imam hatip ortaokulu yapıyorlar. Rehberlik araştırmayı da sağlık ocağına getirmek istediler. AKP Milletvekili, Mehmet Daniş, Vali Güngör Azim Tuna ile görüştüm. Görüşmelerden sonra sağlık ocağının burada kalması kesinleşti” dedi.
 
Işıldak şunları söyledi; “Vali beyden, Milletvekilinden onay aldım. Rehberlik araştırmayı buraya getirmek istiyorlar biz buna izin vermedik. Fevzipaşada 6 bin kişi var. Namık kemal mahallesinde 4 bin kişi var. Toplamda 10 bin kişinin bu sağlık merkezinden faydalanıyor. Sağlık çok daha önemli. Bizde bunu başardık. Sağlık ocağı yerinde kaldı.”
Paylaş