havadurum

İşgalcilere karşı büyük zafer kutlandı

260
Cumhuriyet Meydanı`nda alternatif 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı. Cumhuriyet Meydanı`nda bulunan Atatürk Anıtı`na Millet İttifakı paydaşı partiler, sivil toplum kuruluşları, dernek ve sendikalar çelenk bıraktı. Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Dr. Necmi Akyalçın`ın da katıldığı törende Türkiye Emekli Subaylar Derneği Başkanı Emekli Albay Eminettin Ergin günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural burada yaptığı konuşmada "Ilımlı İslam adıyla ve ülkeyi emperyalizme peşkeş çeken geri AKP iktidarı, bugün ülkemizin en büyük sorunu olarak karşımıza çıkmıştır. Bu ülkenin cumhuriyet sevdalıları olarak, ülkemizin bağımsızlığının, emperyalizme, yerli işbirlikçilerine ve gericiliğe karşı sonuna kadar edeceğimiz mücadeleyle sağlanacağını bir kez daha hatırlatmak isteriz. Cumhuriyetimize yapılan tüm saldırılara karşı onu dirençle ve azimle korumaya devam edeceğimizi, bozulan dengeleri yeniden inşa edeceğimizi buradan bir kez daha halkımıza ilan ediyoruz. İşgalcilere ve Saray`a karşı zaferimiz kutlu olsun." ifadelerine yer verdi.
"Milletimiz emperyalizme karşı bağımsızlığını kazandı"
Ural sözlerini şu şekilde sürdürdü, "100 yıl önce bugün milletimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları öncülüğünde tarihte eşi benzeri görülmemiş bir mücadele sonucu başarıya ulaşarak büyük bir destan yazmış, emperyalizme ve sömürgeciliğe karşı bağımsızlığını ve özgürlüğünü kazanmıştır. Milletimiz tüm olanaksızlıklara ve olumsuz koşullara rağmen, sömürgeciliğin yıkılmaya mahkum olduğunu ve yenilebileceğini kanıtlayarak tarihteki yerini almıştır. Milletimizin uzun yıllardan beri hanlar, hakanlar, sultanlar, halifeler elinde, onların yönetim ve baskısı altında ne kadar ezildiğini, onların hırslarını sağlama yolunda ne kadar büyük felaketlere ve zararlara uğradığını düşünürsek, kazanılan bu zafer yalnız, sömürgeci, emperyalist işgalcilere karşı değil Saray`a karşı, ömrünü tamamlamış padişahlığa karşı da kazanılmış bir zafer olarak tarihe geçmiştir."
30 Ağustos`un mirası, saray rejimini sandıkta tarihe gömmek olmalıdır"
Ural Mustafa Kemal Atatürk`ü saygı ve minnetle anarak, "Bu büyük zaferin 100. Yıl dönümünde Cumhuriyetimizin ve çağdaş yaşamın kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, çizdiği yol ile bugün bile tüm karanlıkları aşmamızda bize yol gösteren olmuştur. Gazimizin ve silah arkadaşlarının kazandığı bu zaferin üzerinde 100 yıl geçmesine rağmen o günlerde yaşanılan senaryonun benzerini, Adalet ve Kalkınma Partisi hükümeti bize yaşatmaktadır. Ülkemiz saray rejimi sayesinde yerli ve yabancı çetelerin, müteahhitlerin işgali altındadır. Ülkemizin yeraltı ve yerüstü bütün kaynakları büyük şirketlerin önüne serilmiş; akarsularımız, madenlerimiz, ormanlarımız, kıyılarımız gözünü kar hırsı bürümüş çetelere peşkeş çekilmiş, sömürücülere yağmalatılmıştır. Güçlü dünyayı yöneten ülkelerin, çetelerin, yerli işbirlikçilerinin yayılmacı, talancı, işgalci planları karşısında Saray rejimi aynı zihniyet ile ülkeyi yönetmektedir. 30 Ağustos`u yaratanların bugüne bıraktıkları miras, ne olursa olsun boyun eğmemek ve saray rejimini sandıkta tarihe gömmek olmalıdır" ifadelerine yer verdi.
"AKP iktidarı, ülkemizin en büyük sorunu olarak karşımızda"
Ural son olarak, "1923 Cumhuriyeti`nin altını oyarak ortadan kaldıran, tek adam diktatörlüğüne indirgenmiş bir rejim değişikliğine girişen, emperyalizme uyumlu siyasal İslamcılığı ülkemize dayatan bir iktidarın ülkemizin bağımsızlığıyla uzaktan yakından ilgisi yoktur. Ilımlı İslam adıyla ve ülkeyi emperyalizme peşkeş çeken AKP iktidarı, bugün ülkemizin en büyük sorunu olarak karşımıza çıkmıştır. Bu ülkenin cumhuriyet sevdalıları olarak, ülkemizin bağımsızlığının, emperyalizme, yerli işbirlikçilerine ve gericiliğe karşı sonuna kadar edeceğimiz mücadeleyle sağlanacağını bir kez daha hatırlatmak isteriz. Cumhuriyetimize yapılan tüm saldırılara karşı onu dirençle ve azimle korumaya devam edeceğimizi, bozulan dengeleri yeniden inşa edeceğimizi buradan bir kez daha halkımıza ilan ediyoruz. İşgalcilere ve Saray`a karşı zaferimiz kutlu olsun. Sözlerime Atamızın sözleriyle son verirken başta ulusal kurtuluş mücadelemizin lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum" sözlerine yer verdi.
(Damla Yeltekin)

 
Paylaş