havadurum

İşçilerin hukuk mücadelesi sürüyor

ÇOMÜ’den atılan işçilerin mücadelesi her alanda sürüyor. İşten atılan işçilerin iş mahkemesinde açtıkları işe iade davası başladı.

803
Hukuk süreci devam eden işçilerin ilk mahkemesi Çanakkale Adliyesinde görüldü. İki işçinin davadan feragat ettiği öğrenildi. Avukat Evin Konuk, işçilerin işlerine iadelerinin gerçekleşeceğine inandıklarını bildirdi.
 
ÇOMÜ’de 2012’ye girmeye sayılı günler kala işten atılan taşeron işçilerin mücadelesi sürüyor. ÇOMÜ’de işten atılan ve bu güne kadar ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşayan işçiler mücadelelerini yılmadan sürdürüyorlar. Hukuki boyuta da taşınan mücadelenin ilk duruşması Çanakkale adliyesinde yapıldı. İş Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında işten atılan iki işçinin davadan feragat ettikleri öğrenildi. Duruşma sonrası görüşlerini aldığımız Avukat Evin Konuk; “Bu davayı kazanacağımıza olan inancımız sonsuz” dedi.
 
 
“İşçiler, işlerine geri dönecek”
Duruşmanın ardından görüşlerini aldığımız Avukat Evin Konuk; “Bugüne kadar açılan birçok dava taşeronların aleyhine sonuçlanıyor. Asıl işveren olan üniversite ya da kamu kurumuna iadesine karar veriliyor. Biz de bu yönde karar alınacağına inanıyoruz” dedi.  Davanın ilk aşamasında bilgilerin toplanarak gerekli yazışmaların yapıldığını belirten Avukat Konuk; “Altı ay gibi bir süre içerisinde davanın sonuçlanmasını umuyoruz. Biz bu davayı kazanacağımıza inanıyoruz. Hangi unsurların muvazaa oluşturduğunu biliyoruz. Geçerli işe iade sebeplerini biliyoruz. Kanunlar çerçevesinde bu davayı açarken bu davayı kazanacağımıza olan inancımız sonsuz” dedi.
 
 
“Kazanacağımıza yürekten inanıyorum”
İşten atıldıkları ilk günden itibaren büyük bir mücadele sürdürdüklerini bildiren Neslihan Gül; “Bu davayı kazanacağımıza yürekten inanıyorum. Aylardır sokaklardayız. Bu mücadelemizde ne kadar haklı olduğumuz hukuki alanda da kanıtlanacaktır” dedi.
Paylaş