İşçiler sözleşmeden memnun

Çanakkale Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi belediyede çalışan işçileri memnun etti.

804
240 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi için atılan imzaların ardından Çanakkale Olay Gazetesi’ne görüşlerini paylaşan işçiler, emeklerinin hakkı olan yevmiye ücreti taleplerini karşılayan sözleşme nedeniyle memnuniyetlerini dile getirirken, yaklaşık 5 ay süren görüşmelerde desteğini esirgemeyen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile DİSK Genel İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan’a teşekkür ettiler. Sözleşmede yer alan sosyal yardımların yanı sıra en düşük yevmiye ücretinin 40 liraya yükselmesini olumlu karşılayan işçilerin görüşleri şu şekilde:
 
 
Dehan Köse
“Sözleşmeyi çok iyi buluyorum. Başarılı bir sözleşme gerçekleşti. Sözleşme, olması gereken yere geldi. DİSK Genel İş Sendikası Başkanı Erdinç Uslan ve Belediye Başkanımız sayın Ülgür Gökhan’a teşekkür ediyoruz. Hemen hemen talep ettiğimiz fiyata geldi. Yakacak, eğitim ve benzeri bir çok yardım var. İmzalanan sözleşmeyi kesinlikle olumlu buluyorum. Eskiye göre daha iyi oldu. Bir işçi olarak şu anki durumdan çok memnunum. Katkısı olan hereke teşekkür ediyorum.”
 
 
Pembe Kutlu
“Sözleşmeyi işçiler açısından olumlu buluyorum. Her geçen yıl ücretler daha da iyileşiyor. Bu zamanla olacak bir konu. Sözleşmeden memnunuz. Önemli olan emeğin karşılığını verebilmek. Şu anda işçilerin aldığı maaşlar, bu hayat şartlarında yaşayabilecek duruma geliyor. Hem belediye başkanımıza hem de sendika başkanına teşekkür ediyorum.”
 
 
Esra Ersak
“Sözleşmeden çok memnunuz. 11 yıldır Çanakkale Belediyesi’nde çalışıyorum. İlk defa sözleşme bu kadar iyi oldu. Talep edilen rakamlara hemen hemen ulaştı. Eskiye nazaran son sözleşmede yer alan iyileştirmeler iyi. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Emeğimizin karşılığını alıyoruz.”
 
 
Pınar Tumay
“Sözleşmeyi olumlu buluyorum. Daha iyi olmasını istedik ama bu son sözleşmede kötü değil. Sosyal yardımlarda bir takım iyileştirmeler oldu. Belediye Başkanı sayın Ülgür Gökhan ile Sendika Başkanı Sayın Erdin Uslan’a göstermiş olduğu hassasiyet nedeniyle teşekkür ediyoruz. Her geçen yıl daha da iyiye gidiyor. Çanakkale Belediyesi emeğimizin hakkını sonuna kadar savunuyor. Bu da bizi memnun ediyor.”
Paylaş