İşçiler için kampanya başlıyor...

Sosyal-İş Sendikası, işten çıkarılan 36 işçinin işe geri alınması için Türkiye çapında bir imza kampanyası başlatıyor.

562
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde 2012 yılı başında taşeron şirket bünyesinde çalışan 36 işçi, hukuka aykırı ve keyfi bir biçimde işten çıkarılmıştı. İşçilerin örgütlü gücü olan Sosyal-İş Sendikası, bu haksızlığa sessiz kalmayacağını ilan ederek, fiili ve hukuki bir mücadele başlatmıştı. Bu çerçevede, işten atılan Sosyal-İş Sendikası, üyesi olan işçiler için işe iade davası açarken, Çanakkale’de Adalet Sarayı önünde bir basın açıklaması yapıldı. Sosyal-İş Sendikası ayrıca Çanakkale Milletvekilleri’ni ziyaret ederek, Milletvekillerine konuyla ilgili bir dosya sundu.
 
Bursa Uludağ, Konya Selçuk ve Ordu Üniversitesi’nde taşeron şirketlerde çalışan Sosyal-İş Sendikası üyeleri ise, işten atılan arkadaşlarına destek olmak için bir dayanışma kampanyası başlattı. Öte yandan işten çıkarılan Sosyal-İş Sendikası üyesi işçiler, Çanakkale’deki kurumları ziyaret ediyor ve Çanakkale’de yaygın olarak bildiri dağıtarak Çanakkalelilerin desteğini toplamaya çalışıyor. İşten atılan işçilerin işe geri dönmesi için yürütülen mücadelenin bir sonraki adımı, imza kampanyası oldu.
 
Sosyal-İş Sendikası ülke çapında www.sosyaldayanisma.org adresi üzerinden bir imza kampanyası başlattı. www.sosyaldayanisma.org adresine giren vatandaşlar, site aracılığı ile imza kampanyasına katılabilecek ve ortak imza metni Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Genel Sekreterliği’ne, ÇOMÜ Rektörü Sayın Sedat Laçiner’e ve Sosyal-İş Sendikası’na gönderilecek. İmzacıların listesi ayrıca sitede yayınlanacak. Sosyal-İş Sendikası, tüm Çanakkalelileri ve Türkiye halkını, imza kampanyasına destek vererek, işten atılan işçiler ile dayanışma içinde olmaya davet ediyor.
Paylaş