havadurum

İşçi kıyımı devam edecek mi?

ÇOMÜ’de 36 işçinin işten çıkarılması ile sonuçlanan süreç yeni gelişmeler ile tekrar ısınıyor.Bazı taşeron şirket çalışanlarına, “İşten bu ay sonu itibariyle çıkarıldıklarını” ihtar eden noter evraklarının gönderilmesi dikkatleri yeniden ÇOMÜ üzerine çevirdi.

587
ÇOMÜ’de Sosyal İş Sendikasının taşeron işçileri ile ilgili başlattığı hukuk mücadelesi sonrasında  36 işçinin işten çıkarılması ile  sonuçlanan yeni ihaleler sonrasında bazı işçilere gönderilen  ihtarnameler gündeme bomba gibi düştü.
 
İşten çıkarılan işçilerin yerlerine daha fazla  sayıda işçi alınarak  gerçekleşen süreç  akıllara “kıyımlar aynı zamanda yeni bir kadrolaşma hareketine mi dönüşüyor” yorumlarını getirdi. Sosyal İş Sendikasının  işe iade davaları açarak;  işten atılan işçilerin haklarını hukuk önünde aradığı süreçte yeni işten çıkarmalar girişimi bardağı taşıran son damla olacak. Gerek çıkarılan işçiler gerekse de şimdilerde ihtarname çekilen işçiler için herhangi bir gerekçe gösterilmeden  yapılan bu uyguma tepkilere neden oluyor.
 
ÇOMÜ yönetiminin bizimle ilgisi yok, yorumuna  taşeron şirketin “listelerin üniversite yönetimi tarafından verildiği” yanıtı taşeron şirket uygulamaları konusundaki gerçeklikleri bir kez daha gün yüzüne çıkarıyor. Taşeron şirket uygulamasının iş güvencesine en büyük darbe olduğunu savunan emek güçleri   bir kez daha haklı olduklarını kamuoyu nezdinde ispatladılar. Ay sonu itibarıyla gelişebilecek işten atılmalar konusunda Sosyal İş Sendikası gelişmeleri yakından takip ettiğini bildirdi.
Paylaş