havadurum

İş-barış-özgürlük için;1 Mayıs’ta alanlara

DİSK ve KESK’ten yapılan açıklamada Çanakkaleliler, 1 Mayıs’ta saat 13’te Salı Pazarı’ndan başlayacak etkinliğe davet edildi. Yapılan açıklamada “Yoksulluğa, güvencesizliğe, gericiliğe ve ırkçılığa, emperyalist müdahaleye karşı, emek, barış, özgürlük ve demokrasi için 1 Mayıs’ta alanlardayız” denildi.

573
İşçi sınıfının, emekçilerin uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs, için açıklamada bulunan DİSK ve KESK yetkilileri, “Küresel sermayenin, Türkiye’deki işbirlikçisi AKP, sivil diktaya dönüştürdüğü iktidarında, baskıyla, yasaklarla, göz altılarla, tutuklamalarla dayatıyor vahşi uygulamalarını. Polisiyle, gazıyla, bombasıyla, copuyla, faşizan uygulamalarıyla halkın, işçilerin, emekçilerin sesini boğmaya devam ediyor” denildi.
Yapılan açıklamada “Oysa bizler, işçiler, emekçiler, işsizler, açlar, yoksullar, ezilenler, dışlananlar, gençler, kadınlar, eşcinseller, mühendisler, mimarlar, aydınlar, sanatçılar, emekliler, (Başka bir dünyanın mümkün olduğunu) biliyoruz. Kardeşliğin, adaletin ve dayanışmanın hakim olduğu bir geleceği yaratmak için tüm emekçileri, bir arada sesimizi yükseltmeye, sözümüzü söylemeye çağırıyoruz” denildi.
Paylaş