İnsan, hakları ile insandır…

İHD Çanakkale Şubesi, 10 Aralık 2012, 1948 yılında Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 64. Yıldönümünde insan haklarını “yaşam hakkı” teması üzerinden yaşamsal kılmak için bir dizi çalışma başlattı.

339
Bu yıl İnsan Hakları Haftasını YAŞAM HAKKI teması üzerinden tartışma kararı alan Genel Merkez kararına uygun olarak, İHD Çanakkale Şube Başkanı Serpil Bayar; “İnsan Hakları Haftası kapsamında bu yıl farklı bir etkinlikle, İnsan Hakları kavramını tartışmak istiyoruz. Çanakkale’deki aktivistler arasında iletişimi güçlendirmek ve bir çalışma içinde bir araya getirmek, iletişimlerinin devamını sağlamasını da arzuladığımız bu çalışmanın, İNSAN HAKLARI İLE İNSAN mesajını iletmesini diliyoruz” dedi.
 
Bu yıl İnsan Hakları Haftasını YAŞAM HAKKI teması üzerinden tartışma kararı alan Genel Merkez kararına uygun olarak, Çanakkale Şubesi “İnsan Hakları Haftası kapsamında bu yıl farklı bir etkinlikle, İnsan Hakları kavramını tartışmak istiyoruz. İlimizde Çevre, Çocuk, İnsan, Hayvan, Engelli, Kadın, LGBT bireyler ve Tüketici Hakları konusunda çalışmalar yürüten kişileri bir araya getirerek, özünde yaşam hakkımıza yönelik ihlallere, birbirinden farklı alanlarda yaşayan bireyler için, çalışmalar yürüten kişileri bir masada toplayacak ve haklarımızı konuşacağız. Çanakkale’deki aktivistler arasında iletişimi güçlendirmek ve bir çalışma içinde bir araya getirmek, iletişimlerinin devamını sağlamasını da arzuladığımız bu çalışmanın, İNSAN HAKLARI İLE İNSAN mesajını iletmesini diliyoruz” dedi.
 
Bu çalışma kapsamında İlimiz aktivistleri 16 Aralık Pazar günü Belediye Nikah Salonunda Saat:14.00’te söyleşi için bir araya gelecek olup kendi alanlarında çalışmalar yürüten hak savunucularını yaptıkları çalışmaları ve alanlarının sorunlarını paylaşacaklar.
 
Yapılacak çalışmalar ile ilgili olarak İHD Çanakkale Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Serpil Bayar şunları söyledi: “Bu çalışma İnsan Hakları Derneğimizin sürdüreceği daha sonraki söyleşilerin bir ilki olup, ilerleyen günlerde devamının yapılması için çalışacağız. Diğer hak teorilerini de ilerleyen günlerde böylesi söyleşilerle farklı hak kategorilerinin savunucularını bir araya getireceğiz. İnsan Hakları Derneği üyeleri başta olmak üzere derneğimizin yeni yönetim kuruluna, İzmir’den gelerek söyleşimizi zenginleştiren Siyah Pembe Üçgen Derneğine, Çanakkale Belediyesine, Çanakkale Barosuna, Tüketici Hakları Derneğine, Aşkın Otel’e ve Çanakkale’deki İnsan Hakları Savunucularına şu an yanımızda olan siz basın mensuplarına desteklerini bizlerden esirgemedikleri için teşekkür ediyoruz. Tüm derneğimiz üyelerini ve kendisini İnsan Haklarına duyarlı tanımlayan bireyleri, Çanakkale’deki Sivil Toplum Örgütlerini, Parti ve Dernekleri söyleşimizde aramızda görmeyi dileriz.”
Paylaş