havadurum

İncelemeler yapıldı, fikir alışverişlerinde bulunuldu

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Biga'da bir dizi ziyaret gerçekleştirerek, çeşitli görüşmeler sağladı.

1064

15 Eylül 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çanakkale'ye atanan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, İl Müdür Yardımcısı Latif Candan ile beraber Biga ziyareti gerçekleştirdi.

Biga'da gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında değerlendirmelerde bulunan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Biga'nın gerek hayvansal gerekse de bitkisel üretimde önemli bir noktada olduğunu, ziyaretlerinin aralıksız devam edeceğini dile getirdi.

Yapılan ziyaretler kapsamında Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ile bir araya gelinerek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve personelleri ile bir araya gelindi. Çanakkale'deki yangın bölgesine küçükbaş hayvan yardımında bulunan üreticiler ile görüşmeler sağlanarak, sürece ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. Biga'ya bağlı Pekmezli Köyü'nde kışlık hazırlığı yapan kadınlarla bir araya gelinerek, istek ve talepleri dinlendi. Yeniçiftlik Kooperatif ezme, silaj paketleme, çeltik kurutma ve market ziyaret edildi. Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı ve Bikad Kooperatifi Peynir Üretim Tesisi'ne ziyaretler gerçekleştirildi. Abdiağa Şeref Gündoğan'a ait Topraksız Tarım Çilek Üretim Tesisi'nde incelemelerde bulunuldu.

(Atilla Akın)

Paylaş