İmzalar Cuma günü atılacak

1037
Çanakkale Belediyesi Kentsel Hizmetler Şirketi ile DİSK/Genel-İş arasında devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde sonuca varılamamış, arabulucu görüşmeleri de yine sonuçsuz kalmıştı. Genel İş Şube Başkanı Ceylan, Ankara`da yaptıkları görüşme sonrası anlaşma sağlanamadığı takdirde genel greve gidebilecekleri açıklamasında bulunmuştu. Geçtiğimiz hafta yapılan görüşmelerde Kentsel Hizmetler A.Ş. Şirket Yönetimi tarafından en düşük işçi maaşı olan net 2 bin 500 TL alan çalışanlar için 3 bin 200 TL net maaş önerilmişti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Şube Başkanı Ceylan, yapılan görüşmeler sonucunda çalışanların teklife sıcak baktıklarını bir sorun çıkmadığı takdirde Cuma günü anlaşmaya varılabileceğini söyledi. İşçilere, verilen şartları ne kadar net maaş alacakları konusunda bilgilendirdiklerini ifade eden Ceylan, işlerin şartlara geri dönüşlerinin olumlu olduğunu söyledi. 
"Cuma günü imzalayacağız"
İşçilerin yüzde 90`nının verilen teklife sıcak baktığını belirten Ceylan; "Dün son bir görüşme daha yaptık birkaç sıkıntı vardı onları da giderdik. Bir aksilik olmazsa süreci Cuma günü sonlandıracağız. Son halini de verip bir aksilik olmadığı takdirde Cuma günü sözleşmeyi imzalayacağız" dedi. 
"Tabanın isteği doğrultusunda talebimizi ilettik"
Her zaman tabana danışan bir sendika olduklarını ifade eden Ceylan; "Teklifi aldık, işyerlerimizi gezdik ve tabanımıza sorduk. En düşük zam oranları yüzde 22-23 diye anlattık. Ellerine net ne kadar maaş geçeceğinden bahsettik. Bu şartlar doğrultusunda onların geri dönüşleri de hep olumlu oldu. Şu anda birçoğu hak kaybı yaşamadan esnek çalışıyor. Ayda 15 gün çalışıp tam maaş alıyorlar. Sürekli devam edenlerde var onlarla ilgili de prim görüşmeleri oldu. Bu yüzden şu an tabanda bir sıkıntı yok. Bizde onların istekleri doğrultusunda yeniden taleplerimizi iletmiştik. Dün tekrar görüştük. Birçok personelimizin durumunu da yaşana aksaklıklara göre yeniden güncelledik. Bu yüzden Cuma günü son halini verip tekrar üstünden geçeceğiz, ona göre imzalanır diye düşünüyoruz" dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş